Orke

Na prostost!

Naprej
Nazaj
Emonada
SKVO
taborIV2016-2
zimovanjeIV2013
obljube2016
rutke
taborPP2014
taborIV2014
taborNOPP2014
taborIV2016

Orke

Orke so vod sestavljen iz sedmih članic, ki imajo največji nasmeh in se v vsak izziv podajo s pogumom in veliko volje. Držimo skupaj in si v težavah pomagamo.

Tudi zabave in internih for jim ne zmanjka. Rade imajo gospo Micko, njeno slastno jagodno marmelado in dober šotor, ki ne potrebuje več kot šest rogovil, da jim ne prepušča.

Na taborih, ko kateri oslabi korak, grejo vse skupaj in ji pomagajo po svojih najboljših močeh. Včasih je dovolj le nekaj spodbudnih besed.

Pod Tadejinim vodstvom bodo postale profesionalne nabiralke dračja in disciplinirane skavtinje. Neža je podvodnica in je Tadejina desna roka. Če je vod nemiren, ga zna takoj umiriti. Neža je super-multitasker, saj hkrati opravlja tudi vlogo kuharice,saj ji je čez leta prirasla k srcu. Rahela, deklica z najbolj prisrčnim in navihanim nasmehom ponosno nosi zastavo in s tem predstavlja vod ork. Naše orodje je lično pospravljeno in ključi skrinje na varnem, saj je gospodar Lucija. Če se katera poškoduje, Ana priteče hitro kot blisk in jo oskrbi. Mirjam pazi, da so v vodu vse potrebščine za tabore in ko to opravi, prinese hrano za lačne orkice. Najmlajša, a zelo pomembna članica je Vida, ki nastopa v vlogi tajnika in bo vestno zapisovala vse lepe spomine v zlato knjigo voda.

Tadeja Novak