Vpis k skavtom za skavtsko leto 2022/2023 je zaključen

  Za letos smo s prijavami k skavtom zaključili. Če pa si reeees zelo želiš postati skavt, pa nam piši po e-pošti (samo za veje IV in PP).     Si želiš postati skavt? Potem si prišel oz. prišla na pravo mesto :). Prijave so podaljšane do...

Naprej
Nazaj
Emonada
taborIV2016
taborIV2014
0 rutke
taborIV2016-2
SKVO
zimovanjeIV2013
obljube2016
taborNOPP2014
taborPP2014

Vpis k skavtom za skavtsko leto 2022/2023 je zaključen

 

Za letos smo s prijavami k skavtom zaključili. Če pa si reeees zelo želiš postati skavt, pa nam piši po e-pošti (samo za veje IV in PP).

 

 

Si želiš postati skavt?

Potem si prišel oz. prišla na pravo mesto :). Prijave so podaljšane do 22. septembra . Do začetka oktobra bomo voditelji pregledali prijave in te obvestili o sprejemu. Skavtsko leto bomo začeli nekje v začetku oktobra.

Aktivni člani, ki letos menjate vejo, prijavnice ne izpolnjujte. Prijavnice so namenjene tistim, ki se k skavtom vpisujete prvič.

Skavti imamo 4 starostne skupine:

  • Bobri in bobrovke (BB) obiskujejo 1. in 2. razred OŠ. Srečujejo se enkrat mesečno ob petkih od 17.30 do 19.30 v Dravljah.
  • Volčiči in volkuljice (VV) obiskujejo 3., 4. in 5. razred OŠ. Srečujejo se vsak petek od 17.30 do 19.30, prav tako v Dravljah.
  • Izvidniki in vodnice (IV) so skupina od 6. razreda OŠ do 1. letnika srednje šole. Njihova srečanja potekajo ob petkih od 17.30 do 19.30 običajno v okoliških gozdovih (okrok Podutika, Pržana) oz. na lokaciji v bližini Dravelj in Podutika po dogovoru z voditelji oz. vodniki vodov.
  • Popotniki in popotnice (PP) pa so skavti od 3. letnika srednje šole do 20. leta starosti. Srečujejo se enkrat tedensko ob petkih ob 20h (oz. ob uri in dnevu, ki si jo določijo sami), praviloma v Dravljah.
  • Skupnost voditeljev (SKVO) pa smo tisti, ki vse skupaj vodimo. Tudi nam se še vedno lahko pridružiš, če si za akcijo.

 

 

Zaradi velikega zanimanja za skavtstvo v Ljubljani in (pre)velikih skupin smo se voditelji našega stega odločili za delitev skavtskega stega. V preteklem letu sta bili veji IV in PP že podvojeni, letos pa se podvaja še veja VV. S podvajanjem vej in delitvijo na nov steg bo lahko izkušnjo skavtstva dobilo več otrok in mladostnikov. Ker je prostora v Dravljah za vse veje premalo, se bodo podvojene veje tedensko dobivale na drugi lokaciji. O končni lokaciji, kje se bo nov steg ukoreninil potekajo še dogovarjanja, zaenkrat pa nas gosti župnija Podutik. Voditelji se bomo potrudili, da bomo želje glede razporeditve po podvojenih vejah upoštevali.

Želeli bi tudi poudariti, da skavti nismo krožek, ampak vzgojna skupina, skupnost, kjer se od članov pričakuje, da se redno udeležujejo srečanj in večdnevnih aktivnosti. Skavtska srečanja potekajo vsak petek (razen med počitnicami in prazniki - veliki petek), s pričetkom v oktobru in zaključkom ob koncu maja. Med letom imamo 3 večdnevne aktivnosti (jeselovanje - november, zimovanje - februar ali marec, obljube - april ali maj), ki trajajo ves vikend ter med letom sodelujemo na več aktivnostih. Poleti (običajno julija) imamo poletni tabor, ki za volčiče traja 7, za izvidnike pa 11 dni - (starejše veje dolžino tabora določijo po dogovoru). Tabor je vrhunec skavtskega leta in nagrada za aktivno sodelovanje med letom. Za pravo skavtsko izkušnjo je potrebna udeležba na tedenskih srečanjih in na večdnevnih aktivnostih ter taboru. Datume vseh aktivnosti sporočimo na začetku skavtskega leta. Če se ne nameravaš udeleževati vseh aktivnosti, potem morda skavti niso prava skupina zate.

Vpis k skavtom poteka prek spletne prijavnice, ki je objavljena na tem mestu. Vse prijave, ki bodo prispele v roku bomo voditelji obravnavali na načrtovalnem vikendu enakopravno. Pri sprejemu upoštevamo število prostih mest v določeni starostni skupini. Prednost pri vpisu imajo kandidati, ki so se k nam prijavili že v preteklih letih, pa jih žal nismo mogli sprejeti. Ker je v Ljubljani več stegov, imamo okvirno razdeljena območja, od koder primarno vpisujemo, zato imajo prednost pri vpisu tisti, ki stanujejo na območju, ki ga pokrva naš steg (župnije: Dravlje, Podutik, Šiška, Koseze, Šentvid, Vodice). Skavte od drugod vpisujemo šele, če še vedno ostajajo prosta mesta, kar pa se, (vsaj pri vpisu volčičev in bobrov) običajno ne dogaja.

Okoli nas je še precej drugih stegov. Če pri vpisu k nam ne boš imel sreče, poskusi morda v stegih  Preska 1, Ljubljana 1, Ljubljana 2, Ljubljana 4, Ljubljana 5, Brezovica 1, Mengeš 1, Homec 1, Komenda 1, Dol-Dolsko 1, kjer ti je najbližje ;)

Če si torej želiš, k skavtom, le oddaj prijavnico :). Prosimo pa za razumevanje pri omejitvi vpisa. Če hočemo delati kvalitetno in varno ne moremo imeti neomejeno velike skupine - in skavti hočemo delati kvalitetno.

 

Če imaš kljub vsemu napisanemu še kakšno vprašanje, se lahko obrneš na stegovodjo (David Kolšek, dk9987@student.uni-lj.si, 051 240 955) za dodatna vprašanja.

Lep skavtski pozdrav,

Skupnost voditeljev stega Ljubljana 3

 

Če te zanima še kaj več o skavtih, pa predlagamo obisk spletne strani postaniskavt.si, kjer je še lepše prikazano kdo skavti smo in kaj počnemo, ogled novic na naši spletni strani ali ogled spodnjega videoposnetka.