Volčiči

Živijo, Smo volčiči iz Krdela košatih repkov. V brlogu se nas srečuje okoli 30, vodi nas 5 starih volkov: prijazna Akela, modra Kača Kaja, poskočni Bagira, preudarni Balu, šaljiva Miška Čikaj in ustvarjalni Čil. Ponavadi srečanje krdela...

Naprej
Nazaj
Emonada
taborIV2016
taborIV2014
obljube2016
taborNOPP2014
SKVO
zimovanjeIV2013
0 rutke
taborPP2014
taborIV2016-2

Volčiči

Živijo,

Smo volčiči iz Krdela košatih repkov.

V brlogu se nas srečuje okoli 30, vodi nas 5 starih volkov: prijazna Akela, modra Kača Kaja, poskočni Bagira, preudarni Balu, šaljiva Miška Čikaj in ustvarjalni Čil.

Ponavadi srečanje krdela izgleda nekako takole: za začetek zmolimo volčičjo molitev, nato stari volkovi povejo, kaj bomo tokrat na srečanju delali. Naloge so najrazličnejše: včasih zakurimo rdečo rožo (po človeško ogenj), včasih prepoznavamo živalske sledi, spet drugič se naučimo, kako pomagati sovolčiču, ko se poškoduje. Vsako leto tudi hodimo od hiše do hiše in zbiramo papir ter tako pomagamo naravi. Radi lomastimo po džungli in raziskujemo vse njene kotičke (hodimo na pohode), pri čemer se ne izgubimo, ker se še prej dobro spoznamo s stezosledstvom in orientacijo. Učimo se tudi ujeti plen in si ga pripraviti za okusno večerjo. Poleg tega nas stari volkovi usmerjajo, da postajamo kar najboljši s tem, da uplenimo čim več novih veščin in tekom skavtskega leta vsi čim bolj osebno zrastemo.
Ko se vse to naučimo, pa pride čas tudi za igro in sprostitev: igramo se vodne igre, skrivalnice, »Bagira je ovca« in še mnoge druge zabavne reči, najraje od vsega pa imamo igro zastavice.

"Najboljši dogodek v džungli pa je zagotovo poletni tabor!"

 

Poglej, kaj so o džungli napisali naši volčiči:

Vtisi volčičev

 

Če ti je opis vzbudil zanimanje in bi rad tudi ti počel vse te zabavne reči, se nam pa kar pogumno pridruži! Košati repki te že nestrpno pričakujemo in te bomo z veseljem sprejeli medse!

 
Volčja obljuba

"Obljubljam, da bom z Božjo pomočjo 
naredil/a, kar najbolje morem za svoje poboljšanje, 
da bom pomagal/a drugim in 
izpolnjeval/a zakona krdela."
Zakona krdela

1. "Volčič misli na drugega kakor na samega sebe."
2. "Volčič živi v krdelu, v veselju in poštenosti."
Geslo: "Kar najbolje!"
Pozdrav: "Dober lov!"