Čeharjenje Tagadajevcev od Bleda do Mosta na Soči

Vrhunec skavtskega leta se je začel 11.7.2014. Novicjatovčki smo pot začeli na Bledu. Francozi so res kul sm js nevem kok majo oni razvite čute na nogi, ker nerazumem, da ne čutiš da ti čru leze po nji (dobr mogoče ji je blo pa kul) Naslednji...

Naprej
Nazaj
Emonada
rutke
taborIV2016
taborIV2014
taborPP2014
taborIV2016-2
obljube2016
zimovanjeIV2013
taborNOPP2014
SKVO

Čeharjenje Tagadajevcev od Bleda do Mosta na Soči

petek, 11. julij – ponedeljek, 21. julij 2014

Vrhunec skavtskega leta se je začel 11.7.2014. Novicjatovčki smo pot začeli na Bledu.

Francozi so res kul sm js nevem kok majo oni razvite čute na nogi, ker nerazumem, da ne čutiš da ti čru leze po nji (dobr mogoče ji je blo pa kul)

Naslednji dan smo se osvežili pri jezeru Kreda in nadaljevali pot do Mojstrane, kjer sta se nam pridružila Klara in Jani. 

Vreme je bilo malo čudno, zanimivo. ampak čudno. Dobesedno imeli smo en grmeči oblak na levi strani in en na desni, mi pa v dolini pa še dež tko ... mau za foro.

Sledila je nedelja, kjer smo mogli že zgodaj zjutraj prisopihat v Kranjsko Goro, da smo le ujeli odprto trgovino in si končno privoščili zajtrk. Cel dan pa smo preživeli ob jezeru Jasna.

Gašper je na poti dobil novega oboževalca, ki ni mogel odvrniti pogleda dokler ju razdalja ni ločila - zveze na daljavo se pač ne odnesejo.

Pot na Vršič nam je popestrilo kopanje v džju.

Končno smo dospeli do Erjavčeve koče, kjer smo sicer poskušali naročiti čaje predvsem pa smo ugotovili, da se TNP precej spreminja v TIPZTNO (triglavski inšpektorski park za teženje nedolžnim osebkom)

Začetek poti iz Trente v Sočo nam je polepšala Gospa babica s palačinkami.

Ker smo mel dve škatli surovih jajc smo jih z lijakom iz papirja natočil v flašo in dobili liter jajca.

Prenočišče smo dobili pri Karitasu, dan pa smo preživeli ob Soči v družbi voditeljev IV.

Bili smo zelo spočiti, saj smo spali na jogijh. Baje sm ful smrčou.

Pred srečanjem s četo smo njihou tabor obiskali še ponoči.

Pri igri mi je nekdo stragal koplke in bil bi pravi nagec, nudl, preverznež, ritokazač, če ne bi bilo rešitečjice Maje, ki jih je uzorno zašila.

Čez hribe smo prišli v Kobarid lačni in zato ful drugačni.

Na pašniku smo si okoli kravjega dreka razgrnili armič in skuhali kosilo (gres z vodo, pudingom in pol kile kakava)

Dan smo začeli v muzeju, nadaljevali na plaži in skoraj končali na pokopališču.

Ko smo uživali na plaži smo si raztegnili trebusne mišice, saj smo za sosede imeli junake iz filma Lord of the rings.

Dan v Tolminu je bil prav poseben, saj smo ga preživeli ob Metal campu. Še poseben pa je bil za Miro, ker je dobila skavtsko ime.

Mi smo ful naglas opravlal pa se brukal, da je mogu it Dobre raj stran k mu je blo ful bet pred njegovimi metalskimi prjatli.

Na zadnji dan tabora smo že zgodaj prišli do cilja - Mostu na Soči, kjer smo en za drugim poskakali v reko.

Hotl smo it na kebab sam ga v Mostu na Soči  kr niso mel in še burek, ki smo si ga pol kupl ni bil ke preveč dobr tko, da ne it nikol ke na burek.
Uglavnm ta tabor je bil top toper the topest in res top of the top. Mel smo se res dobr in te izkušnje zihr nebomo nikol pozabil.

Prebal ste utrinke našega tabora. Če želite izvedeti še kaj več, lahko svoj izvod tabornega dnevnika naročite na naši fejsbuk strani za samo 10,99€.