Prehodi #Podpeško #Jezero #2014/15

Zraven prečudovito jesensko obarvanega Podpeškega jezera smo neustrašni skavti, željni dogodivščin, najprej odšli vsak k svoji veji. Tam smo noviciatovci s starejšimi voditelji začeli razpravo o tem, kako pripraviti dobra pečena rebrca. To je...

Naprej
Nazaj
Emonada
taborNOPP2014
taborIV2016-2
rutke
taborIV2016
taborIV2014
obljube2016
SKVO
taborPP2014
zimovanjeIV2013

Prehodi #Podpeško #Jezero #2014/15

nedelja, 12. oktober 2014

Zraven prečudovito jesensko obarvanega Podpeškega jezera smo neustrašni skavti, željni dogodivščin, najprej odšli vsak k svoji veji. Tam smo noviciatovci s starejšimi voditelji začeli razpravo o tem, kako pripraviti dobra pečena rebrca. To je bila seveda šala, pogovarjali smo se predvsem kako in kje smo preživljali čas med počitnicami. Pogovoru je sledila obilna malica. Seveda samo zdrava hrana, pridelana v Sloveniji: piškoti, napolitanke, banane in jabolka ter visoko kalorični jogurti.

Najpomembnejše opravilo dneva je bil prehod skavtov iz ene veje v drugo; igrica, ali bolje rečeno naloga, pri katerem smo si zavezali vezalke na čevljih (eden drugemu), nato pa skupaj hodili do veje, v katero smo prestopali. Ko je vsak skavtek prišel v svojo novo vejo, smo se najprej »spoznali« med seboj (poznali smo se že od prej).

Že na začetku smo klanovci pokazali svoje znanje in naredili bivake. Temu je sledila sveta maša, z njo pa se je dan tudi zaključil.

 

Teja Lenaršič, Zavzeta orka