Skavtska maša v Dravljah

V nedeljo, 29. 1. 2017, smo se draveljski skavti vseh vej od 8.30 dalje začeli zbirati v ateljeju in drugih kotičkih okrog cerkve. V ateljeju smo imeli pevsko vajo, drugje pa so vadili uvode v razne dele svete maše, razmišljali o prošnjah in...

Naprej
Nazaj
Emonada
obljube2016
taborPP2014
taborIV2016
taborIV2016-2
rutke
zimovanjeIV2013
taborIV2014
SKVO
taborNOPP2014

Skavtska maša v Dravljah

nedelja, 29. januar 2017

V nedeljo, 29. 1. 2017, smo se draveljski skavti vseh vej od 8.30 dalje začeli zbirati v ateljeju in drugih kotičkih okrog cerkve. V ateljeju smo imeli pevsko vajo, drugje pa so vadili uvode v razne dele svete maše, razmišljali o prošnjah in zahvalah in po skavtsko okraševali draveljsko cerkev. Ob 10h smo bili vsi na svojih mestih, pripravljeni na sodelovanje pri maši, ki jo je daroval p. Primož Jakop, naš Balu. Pri maši smo prepevali naše najljubše duhovne pesmi (tudi take, malo bolj skavtske), spodbujali k medsebojnemu razumevanju, prosili za vztrajne voditelje, prijetne družine in se zahvaljevali za »samoumevne« stvari, ki to pač niso. Slišali smo o blagrih in dobili nekaj dobrih spodbud v zvezi s pospravljanjem. Vse to je padlo na zelo plodna tla, saj smo po maši v hipu pospravili vse pripomočke, okrasitev in ozvočenje ter cerkev vrnili v prvotno stanje.

No … ne čisto …upamo, da smo pustili kakšen lep vtis pri župljanih in da nas bodo v prihodnje še bolj veseli, kot so nas že itak.

Sočutna orka