Sprejem novih članov - Bobri, volčiči, četa, ...

Vsa prosta mesta v našem stegu za skavtsko leto 2016/17 so zapolnjena. Vsi, ki ste se prijavili, boste v naslednjih dneh prejeli obvestilo o tem ali ste sprejeti ali ne, novih prijav pa ne sprejemamo več. Žal zaradi velikega navala nismo mogli...

Naprej
Nazaj
Emonada
taborNOPP2014
taborIV2016-2
rutke
taborPP2014
SKVO
taborIV2014
zimovanjeIV2013
obljube2016
taborIV2016

Sprejem novih članov - Bobri, volčiči, četa, ...

nedelja, 4. september – petek, 7. oktober 2016

Vsa prosta mesta v našem stegu za skavtsko leto 2016/17 so zapolnjena. Vsi, ki ste se prijavili, boste v naslednjih dneh prejeli obvestilo o tem ali ste sprejeti ali ne, novih prijav pa ne sprejemamo več.

Žal zaradi velikega navala nismo mogli sprejeti vseh, ki so se nam želeli pridružiti. Kljub temu ni še nič izgubljeno. Še vedno se lahko poskusite k skavtom priključiti v odličnih sosednjih stegih, kjer imajo morda še kakšno mesto. Stegi v naši okolici so: Ljubljana 1 (Bežigrad, Ježica), Ljubljana 2 (Rakovnik), Ljubljana 4 (Štepanja vas), Ljubljana 5 (Fužine), Brezovica 1, Škofja Loka 1, Komenda 1, Homec 1.

 

Novo šolsko leto se je že začelo, kmalu pa se bo začelo tudi skavtsko leto. Začenjamo ga sredi oktobra in končujemo konec maja. Letos prvič vpisujemo tudi bobre. Prijave za vse bodo odprte od danes do vključno 20. 9. 2016, nekaj dni kasneje pa bomo starše sprejetih otrok po e-mailu obvestili, ali je njihov otrok sprejet ali ne. Zadnja leta je precejšen naval k vpisu. Zaradi zagotavljanja kakovosti programa smo včasih prisiljeni postaviti tudi omejitev in prosimo za razumevanje. V primeru nesprejetja bomo skušali skupaj najti možnost v katerem izmed sosednjih stegov.

BOBRI

Letošnje leto bo v stegu Ljubljana 3 zaznamovala ustanovitev nove veje Bobrovk in Bobrov!

Ciljna skupina so otroci 1. in 2. razreda osnovne šole.

V tekočem tednu bomo posodobili prijavnico z dodatnimi informacijami o terminu srečanj in morebitnih drugih stvareh, katere bi vas utegnile zanimati. Zato, prosimo, počakajte z vprašanji. Kdor jo bo izpolnil pred spremembo, bo obveščen preko e-pošte.

Vsi zainteresirani, prosimo, prijavite svoje otroke, saj posebnih kriterijev pri izbiri ne bomo imeli! PRIJAVNICA

VOLČIČI

S prihajajočim skavtskim letom vejo VV (volčiči in volkuljice) zapušča nekaj VV, zato imamo še nekaj prostora za nove člane.

V vejo VV so vključeni otroci, ki v tekočem šolskem letu obiskujejo 3., 4. ali 5. razred. Tedenska srečanja VV so ob petkih 17.30-19.30 v ateljeju poleg draveljskega župnišča. Načeloma se tedenski sestanki odvijajo v Dravljah, izjemoma je kakšen drugje glede na program ali v soboto dopoldne namesto petkovega srečanja (starše pravočasno obvestimo). Poleg tedenskih srečanj pa gremo z VV trikrat letno na vikend izhod (od petka zvečer do nedelje po kosilu), julija pa na celotedenski tabor (za pridne).

Prijavnica je na tej POVEZAVI. Vprašanja pri prijavi naj izpolnijo otroci sami, saj želimo spoznati njih in ne staršev. :) Ni pravilnih in napačnih odgovorov, saj želimo spoznati otroke takšne, kot so. :)

ČETA

Tudi četo Divjega medveda v letošnjem letu zapušča nekaj stareših izvidnikov in vodnic, zato se nam lahko pridruži nekaj novih članov in članic. V četo se lahko vpišejo otroci, ki v letošnjem letu obiskujejo 6. 7. 8. ali 9. razred osnovne šole ali 1.letnik srednje šole.

Pri vpisu upoštevamo razporeditev po vodih (imamo 4 fantovske in 4 dekliške vode, vpisujemo glede na prosta mesta po vodih), prednost imajo tisti otroci, ki so za vpis zaprosili že lani, pa jih zaradi prevelikega števila kandidatov nismo mogli sprejeti. Letos bomo predvidoma na novo sprejeli največ 3 fante in največ 5 deklet.

To prijavnico izpolnjujejo samo tisti, ki se k skavtom vpisujejo povsem na novo. Kdor v četo prihaja od volčičev, ne potrebuje izpolnjevati prijavnice.

Skavtska srečanja potekajo vsak petek od 17.30 do 19.30 v Dravljah, nekajkrat na leto pa imamo srečanje namesto v petek v soboto. Poleg rednih tedenskih srečanj imamo tudi 3 večdnevne aktivnosti (jesenovanje, zimovanje in obljube) ter poletni tabor, ki bo v letošnjem skavtskem letu potekal od 20. do 30. julija 2017. Od izvidnikov in vodnic pričakujemo, da se redno udeležujejo tedenskih srečanj in večdnevnih aktivnosti, saj so le tako lahko v polnosti deležni skavtske metode. Če ne nameravaš prihajati redno, potem skavti niso prava skupina zate.

Na spodnja vprašanja v prijavnici naj odgovori kandidat sam, saj je on tisti, ki se želi vpisati v četo. Starše bomo spoznali na roditeljskem sestanku. PRIJAVNICA