Benjamin se je oženil

V soboto, 24. 5. so v Šmartnem pri Litiji peli zvonovi. Benjamin Bizant je namreč pred oltarjem polne župnijske cerkve obljubil zvestobo svoji ženi Sari. Začelo se je v vasi Podroje (blizu Šmarnega pri Litiji), pri nevesti doma. Benjamin je moral...

Naprej
Nazaj
Emonada
obljube 2023
TaborBB23
SKVO 2023
SKVO LJ3
obljube2016
0 rutke
TaborIV 2022 ObljubaAmi
Poslednji skupni SKVO vikend
SKVO LJ6
SKVO

Benjamin se je oženil

sobota, 24. maj 2014

V soboto, 24. 5. so v Šmartnem pri Litiji peli zvonovi. Benjamin Bizant je namreč pred oltarjem polne župnijske cerkve obljubil zvestobo svoji ženi Sari.

Začelo se je v vasi Podroje (blizu Šmarnega pri Litiji), pri nevesti doma. Benjamin je moral nevesto najprej odkupiti, saj so domači »šrangarji« zaprli cesto in poročnega sprevoda niso spustili naprej, dokler ženin ne odkupi neveste. Kot dokaz, da bo za ženo lahko ustrezno skrbel, je moral pokazati, da zna žagati in kositi. Ceno, ki se je začela vrteti okoli pol milijona slovenskih evrov je ženinova družina zbila na končnih 300, šrangarji pa so dobili pravico, da si še zadnjič pogledajo nevesto, preden jo Benjamin odpelje iz vasi.

Sledila je poročna maša v nabito polni župnijski cerkvi, pri kateri so s skavtskim pozdravom v špalirju ženina in nevesto pričakali skavti iz Ljubljane 3 in Litije 1. Oba SKVO-ja sta pri poročni maši sodelovala s skupnimi prošnjami, pri katerih so med drugim Boga prosili, da paru tudi v prihodnje pomaga živeti po skavtskih načeli čistosti, odkritosrčnosti in požrtvovalnosti.

Po maši je sledilo skupinsko slikanje pred cerkvijo ter voščila in druženje ob župnišču. Da bosta skupaj lahko tudi v zakonu doživela kakšno skavtsko dogodivščino, sta dobila šotor, za katerega upamo, da jima bo prišel še kako prav.

Peter Merše, Univerzalni Orel