Božična večerja skvoja v duhu božiča z različnih koncev sveta

V sredo, 18. 12. 2019, je bil prav poseben večer. Z voditelji smo se zbrali na že tradicionalni božični SKVO večerji. Migetajoča svetloba sveč, okraski, ogenj v kaminu, božična zvezda in prečudovita glasba so nam pričarali čudovito...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO 2023
TaborBB23
SKVO LJ6
0 rutke
obljube 2023
SKVO LJ3
SKVO
obljube2016
Poslednji skupni SKVO vikend

Božična večerja skvoja v duhu božiča z različnih koncev sveta

sreda, 18. december 2019

V sredo, 18. 12. 2019, je bil prav poseben večer. Z voditelji smo se zbrali na že tradicionalni božični SKVO večerji. Migetajoča svetloba sveč, okraski, ogenj v kaminu, božična zvezda in prečudovita glasba so nam pričarali čudovito praznično vzdušje. Tema letošnje božične večerje je bila namreč Božič po svetu. 

Vsak od nas je pripravil jed/pijačo, ki jo v različnih državah jedo/pijejo na božični večer. Zvrstilo se je res veliko jedi, od italijanske Bruschette in Pannetoneja, izraelskega Latkesa, danskega Risolamandeja, do poljskih Pierogov, francoskega Božičnega debla, somalijskih Bombic,... Na koncu smo vse skupaj poplaknili še s kozarcem Zlatega mleka. Ker je seveda bilo potrebno probati prav vsako jed, smo se pošteno najedli. Tako smo kljub poskočnim plesnim ritmom raje obsedeli na stolih in se pomenkovali. Sledilo je medsebojno obdarovanje z darili, ki smo jih več ali manj naredili sami. Hvaležni, da smo za en večer lahko malo pozabili na skrbi, hvaležni za še eno leto norih skavtskih dogodivščin in hvaležni, da imamo drug drugega, smo se malo po polnoči odpravili domov. 

 

Preprosto-navdušena lisica