Igre spretnosti - Zimovanje IV 2015

V petek pozno popoldne smo se začeli zbirati pred hišo, ko sta se pokazala predsednik Kapitola in organizator iger spretnosti. Pobrala sta naše prstne odtise ter nas prisrčno pospremila v Kapitol. Ko smo se dokončno vsi zbrali, je bil na vrsti...

Naprej
Nazaj
Emonada
SKVO 2023
0 rutke
Poslednji skupni SKVO vikend
SKVO
SKVO LJ6
SKVO LJ3
obljube2016
obljube 2023
TaborIV2023
TaborIV 2022 ObljubaAmi

Igre spretnosti - Zimovanje IV 2015

petek, 13. februar – nedelja, 15. februar 2015

V petek pozno popoldne smo se začeli zbirati pred hišo, ko sta se pokazala predsednik Kapitola in organizator iger spretnosti. Pobrala sta naše prstne odtise ter nas prisrčno pospremila v Kapitol. Ko smo se dokončno vsi zbrali, je bil na vrsti žreb žrtev. Posedli smo se po okrožjih iz katerih prihajamo in menedžer iz vsakega okrožja je izžrebal žrtev, ki jih bo zastopala. Ko smo zaključili žreb, nas je čakala naslednja naloga. Ker se nam je vedno bolj bližal večer in s tem slavnostni sprejem žrtev, smo morali poskrbeti, da bodo naši predstavniki na sponzorje naredili čim večji vtis, saj znajo biti sponzorji zelo koristni, ko se enkrat znajdeš v areni. Tako smo naše žrtve morali obleči čim bolj primerno Kapitolu ter pripraviti njihov življenepis. No, potem pa je sledil najbolj zabaven del: večerja. Za naše žrtve je bila verjetno še posebej odlična, saj so jim postregli z obloženimi kruhki in fondijem (sadje in čokolada). Nas, navadne prebivalce okrožij pa je čakala (prav tako odlična) polenta z mlekom. Po večerji smo imeli zabavni večer, kjer so se sponzorjem prvič predstavile žrtve. Da pa bi pred odhodom v areno kar najbolj uživale, so imele žrtve ta privilegij, da so noč prespale v sobi s posteljami.

Naslednje jutro, po jutranji telovadbi in zajtrku, smo se morali po okrožjih naučiti nekaj o ognjih in bivakih, katere smo preostanek dopoldneva in popoldne postavljali. Za kosilo smo morali tokrat poskrbeti sami in si ga skuhati nad ognjem. Ko smo dokončno postavili še bivake, smo se vsi premraženi odpravili nazaj na toplo, kjer so nas že čakali skuhani špageti (baje, da se je prvič zgodilo, da so tehnični pripravili omako, ki ni bila ragu, ampak je bila iz navadnega mesa). Potem pa je še sledil zabavni večer s harmoniko.

Naslednje jutro se ne bi moglo začeti bolje. Zbudili smo se za eno uro bolj naspani kot ponavadi - voditelji so namreč zaspali. Po kratki telovadbi in zajtrku pa nas je čakal vrhunec tega zimovanja, tako imenovane igre spretnosti. Vsak žrtev je imela svoje polje, v katerem je morala opravljati razne naloge, kot so izdelovanje lestve in kurjenje ognja. Ostali pa smo z raznimi miselnimi nalogami in ugankami skušali pridobiti orodje ter prinašati material, s katerim so potem žrtve izpolnjevale naloge. Po končanih igrah in zmagi Orlov, smo se odpravili nazaj ter pospravili hišo ter se pripravili na mašo, po maši pa nas je, kot vedno, čakalo še odlično kosilo.

Veronika Kavčič