IV zimovanje v hotelu Ledenik

Zimovanje IV 2020 Avtobus se je ustavil in skavti smo izstopili, vzeli svoje stvari in se odpravili proti hotelu Ledenik. Tam so nas sprejeli receptor, oskrbnik, hišnik, sobarica, kuharja in direktorjeva žena. Razkazali so nam lepote Ledenika;...

Naprej
Nazaj
Emonada
SKVO LJ3
TaborIV2023
obljube 2023
TaborIV 2022 ObljubaAmi
Poslednji skupni SKVO vikend
SKVO LJ6
obljube2016
SKVO 2023
SKVO
TaborBB23

IV zimovanje v hotelu Ledenik

Zimovanje IV 2020

Avtobus se je ustavil in skavti smo izstopili, vzeli svoje stvari in se odpravili proti hotelu Ledenik. Tam so nas sprejeli receptor, oskrbnik, hišnik, sobarica, kuharja in direktorjeva žena. Razkazali so nam lepote Ledenika; drevored, smučarsko skakalnico, lovski raj in igrišče za golf. Na slednjem smo zagledali obešenega direktorja.

Naslednje jutro smo najprej imeli telovadbo, nato pa zajtrk. Kar naenkrat pa se pripelje policijski avtomobil in policist zapre hotel. Ker ne smemo v hotel, se odpravimo na ogled celotnega posestva. Po nekaj urni hoji pridemo do smučišča, kjer imamo malico. Po malici pa se sankamo na armafleksih v vrečah. Imeli smo tudi nekaj tekmovanj na »saneh«. Sedaj je čas kosila in poiščemo si primeren prostor, da zakurimo in si spečemo hrenovke. Po kosilu se po vodih odpravimo nazaj proti hotelu. Med potjo se ustavimo pri hiši gospe, ki je bila tudi na zabavi, na kateri je umrl nesrečni direktor. Vprašamo jo, kaj se je dogajalo preden smo prišli mi. Po dobljenih informacijah se zahvalimo in vrnemo v hotel. Po večerji in pogovoru z osebjem pa opazimo, da sta kuharja izginila. Po vztrajnem lovljenju ju ujamemo in povesta nam celo zgodbo. Ugotovimo tudi da sta s šmarnico v ledu ubila direktorja. Po krajši katehezi se odpravimo spat.

Naslednje jutro po telovadbi in zajtrku spakiramo svoje stvari in se odpravimo k sveti maši v bližnjo cerkev. Po maši počistimo hišo, v kateri smo bili nastanjeni. Po kosilu s starši se odpeljemo domov.

Krištof Vertačnik