Jesenovanje volčičev v 2019

 Z našim krdelom smo se pred nekaj tedni odpravili na jesenovanje. Šli smo na Brezovico, kjer nas je pričakal prijazen možakar Drago. Ta nam je odstopil hišico na vrhu hriba, ki je za tri dni postala naš dom. Popoldne smo se na parkirišču...

Naprej
Nazaj
Emonada
SKVO LJ3
obljube 2023
SKVO LJ6
TaborIV2023
obljube2016
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborBB23
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO 2023
0 rutke

Jesenovanje volčičev v 2019

 Z našim krdelom smo se pred nekaj tedni odpravili na jesenovanje. Šli smo na Brezovico, kjer nas je pričakal prijazen možakar Drago. Ta nam je odstopil hišico na vrhu hriba, ki je za tri dni postala naš dom. Popoldne smo se na parkirišču igrali razne igrice, komaj pa smo čakali, da se nam na večer pridružita še Bagira in Ježek Iki. V veselem pričakovanju in ob dejstvu, da smo skupaj napisali novo listino naših zakonov in pravil, smo si proti večeru pripravili pravo džungelso žurko. Po večerji smo listino tudi slovesno podpisali in v hrambo zaupali Ježku Ikiju, ker ima bodice, seveda. Zgodilo pa se je nekaj strašnega. Naenkrat smo zaslišali Ikijeve krike, v naslednjem trenutku pa smo ga videli kako se bori proti neznancem, katerim ga je uspelo strpati v avto. Zelo smo se prestrašili in nemudoma smo ga začeli iskati. Sledi so nas vodile do bližnje cerkve, kjer smo ga našli z vezalkami zavezanega na ograjo in objokanega. Po pogovoru in analizi situacije, smo ugotovili, da so nam našo listino/postavo ukradli okoliški bandarlogi. Nekaj smo morali ukreniti.


 Zjutraj smo vstali že zarana in se odpravili na pohod; iskat postavo. Preko cest in polj nas je pot pripeljala na vrh svete Ane. Nestrpno smo preiskovali območje, da bi našli iskano. In res, za cerkvico nas je, v klop zataknjena, čakala listina. O bandarlogih ni bilo več ne duha ne sluha, nekateri pravijo, da jih je pojedla naša voditeljica Kača Kaja, a nismo bili prepričani. Netopir Mang in Želva U, ki sta bila z nami tekom celotnega vikenda, sta nam pripravila okusnega piščanca v saču, s krompirjem in koriandrom, mi pa smo se vmes zabavali na točkah pri voditeljih. Pot nazaj domov je potekala v miru. Zvečer smo na slovesni skali posveta v krdelo sprejeli nove volčje člane in si nato privoščili slastnega bika, narejenega iz pudinga.


 Iz trdnega spanca smo se prebudili v jasno nedeljo, pospravili hišo, pomaševali v bližnji cerkvi in se lotili obilnega skupnega kosila. Lahkih nog smo se odpravili domov, saj smo vedeli, da se itak vidimo v petek.

Ježek Iki