Jesenovanje VV 2013

1. del Ob 18.20 smo se zbrali in odšli proti Rovtam, od katerih smo peš odšli proti Svetim trem kraljem. Tam smo se razpakirali, pojedli večerjo in šli spat. Zjutraj smo se zbudili in imeli jutranjo telovadbo. Med telovadbo je prišla Mang....

Naprej
Nazaj
Emonada
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborBB23
obljube 2023
SKVO LJ6
SKVO
0 rutke
obljube2016
SKVO 2023
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO LJ3

Jesenovanje VV 2013

petek, 15. november – nedelja, 17. november 2013

1. del

Ob 18.20 smo se zbrali in odšli proti Rovtam, od katerih smo peš odšli proti Svetim trem kraljem. Tam smo se razpakirali, pojedli večerjo in šli spat. Zjutraj smo se zbudili in imeli jutranjo telovadbo. Med telovadbo je prišla Mang. Pripeljal jo je, po njenem opisu zelo prijazen moški. Izkazalo pa se je, da je bil banderlog, ki je imel naročilo, na ugrabi Akelo. Na žalost mu je uspelo. Zvezal jo je in jo pustil v jami. Vendar smo jo srečno našli. Nato smo imeli kosilo. Bila je rižota. Nato smo počivali, da smo si odpočili in nabrali novih moči. Potem smo imeli neke vrste orientacijo in smo zbirali listke, da smo ugotovili, kdo je v kateri gruči. Da smo to potrdili smo morali iti le še na skalo posveta.

Andrej Merše

2. del

V soboto smo zvečer na skali posveta sprejeli nove volčiče, imenovali nove vodnike in podvodnike gruč. Ob koncu skale posveta so vodniki in podvodniki poiskali bika, ki ga je ujela Bagira in ga prinesli. Nato smo odšli v brlog, kjer smo pojedli večerjo. Potem pa je vsaka gruča dobila del zgodbice, ki smo jo morali zaigrati. Ko smo vse gruče pokazali, kaj smo se naučili v 35min, smo pojedli pol bika (mandarine, arašide). Kmalu zatem smo si umili zobe in zlezli vsak v svojo spalko in kmalu zaspali.

V nedeljo smo bili zjutraj zelo glasni in smo zato vsi dobili podpis. Ko smo bili oblečeni in obuti smo odhiteli na jutranjo telovadbo. Po koncu telovadbe smo zajtrkovali. Nato so nam razdelili opravila. Nekateri so pospravljali hišo, drugi pa pripravljali za mašo. Po opravljenih zadolžitvah smo povadili pesmi za mašo, ki jih je pripravila Mang. Kmalu smo povadili vse pesmi in razdelili smo se po gručah. Igrali smo se kviz. Zmagovalca nam še niso izdali. Ko smo ga končali, smo se razdelili v skupine in vsaka je dobila enega od starih volkov. V skupinah smo se pogovarjali kaj nam ni všeč. Kmalu se je približala maša in oblekli smo se v kroje in kavbojke ter odhiteli v cerkev. Mašo smo zelo lepo oblikovali. Ko se je končala, smo si privoščili zasluženo kosilo.

Ema Nagode