Jesenovanje Krdela košatih repkov 2023

Pri mrliški vežici v petek smo se zbrali, da bi se na jesenovanje podali. Samuraje smo se igrali, na poti do brloga pa smo čez ovire skakali in se z zaprtimi očmi ob sebe spotikali. Sirove palčke smo za dobrodošlico dobili in se v našem začasnem...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV2023
SKVO LJ6
obljube 2023
SKVO
0 rutke
SKVO LJ3
obljube2016
SKVO 2023
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborIV 2022 ObljubaAmi

Jesenovanje Krdela košatih repkov 2023

petek, 27. oktober – nedelja, 29. oktober 2023

Pri mrliški vežici v petek smo se zbrali,
da bi se na jesenovanje podali.
Samuraje smo se igrali,
na poti do brloga pa smo čez ovire skakali
in se z zaprtimi očmi ob sebe spotikali.
Sirove palčke smo za dobrodošlico dobili
in se v našem začasnem brlogu nastanili.
V skupnem prostoru imeli smo posvet,
kakšna pravila si bomo vzeli za zgled.
Čez džunglo Čil odnesel je postavo,
da Hati bi jo vzel za pravo.

V soboto so volčiči med jutranjo telovadbo srečali Čil, ki jim je razložila, kaj se ji je ponoči zgodilo. Ko se je vračala s podpisano postavo nazaj v brlog, jo je zaradi močne nevihte in bandrlogov zgubila. Volčiči so se ponudili, da ji pomagajo postavo poiskati, zato so hitro pojedli zajtrk, se spakirali in odšli na lov. Na dolgi poti so s pomočjo ugibanja mojstrskih besed starih volkov dobili namige in tako našli gozd pod gradom, kjer so bandrlogi pustili postavo. Povzpeli so se tudi do vrha, si napolnili želodčke in razglasili gruče. Na poti nazaj so ves čas klepetali in se tako še bolj spoznali. V brlogu jih je že pričakalo slastno kosilo, ki sta ga pripravila Pip in Iki. Sledil je prosti čas, nato pa vaja za skalo posveta. Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo, zato so postopek nekajkrat ponovili. Do večerje so čas izkoristili z igranjem skupnih iger, raznimi bansi in petjem. Stari volkovi so se ob siju polne lune sprehodili do skale posveta, za njimi pa so prišli volčiči ob spremljavi petja in kitare. Na tem slovesnem obredu je gruča medse sprejela volčiče mladiče v zameno za slastnega bika ter imenovala vodnike in podvodnike. Vsi volkovi so podpisali še postavo in obljubili, da jo bodo spoštovali. Po koncu so se vrnili nazaj v brlog, kjer so si razdelili slastnega bika in praznovali s petjem in igrami. Nato pa zobki, gatke, WC, molitev, pravljica in lepe sanje.

V nedeljo zjutraj so volčiči že zgodaj vstali, zato jim je pred sveto mašo uspelo spakirati nahrbtnike, ogreti mišice, pojesti zajtrk ter očistiti brlog. Po sveti maši so imeli skupinsko fotografiranje, se malo pozabavali, pojedli malico, pisali opise gruč in tako pričakali starše. Naučili so jih dve igri, skupaj zmolili, pojedli odlično kosilo, se še malo zabavali in počasi poslovili.

Čil in Mama Rakša