Jesenovanje Čete divjega medveda 2017 - Brezovica

V soboto, 18. 11., se je za večino začelo jesenovanje naše čete. Letos smo bili v Marijinem domu na Brezovici pri Ljubljani. Naši preljubi vodniki so se z voditelji dobili že en dan prej, da bi se pogovorili o novih članih vodov, programu,… Ko...

Naprej
Nazaj
Emonada
Poslednji skupni SKVO vikend
0 rutke
obljube 2023
obljube2016
SKVO
SKVO 2023
SKVO LJ3
TaborBB23
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO LJ6

Jesenovanje Čete divjega medveda 2017 - Brezovica

petek, 17. november – nedelja, 19. november 2017

V soboto, 18. 11., se je za večino začelo jesenovanje naše čete. Letos smo bili v Marijinem domu na Brezovici pri Ljubljani. Naši preljubi vodniki so se z voditelji dobili že en dan prej, da bi se pogovorili o novih članih vodov, programu,…

Ko smo se vsi zbrali, smo imeli najprej nekaj prostega časa. Nato smo odšli na bližnji travnik, kjer smo izvedeli katere novince smo dobili v vode oz. če si novinec, v kateri vod si prišel. Z vodi smo se odpravili na orientacijo, da bi se bolje spoznali, razdelili funkcije v vodih ter si izmenjali kontakte in skrivnosti :). Vsak vod je dobil svoj zemljevid s točko do katere smo morali priti. Odpravili smo se na pot in večina nas je srečno prispela do cilja in nazaj. Nato smo imeli dolgo pričakovano in zasluženo kosilo, od katerega ni ostalo čisto nič, saj smo bili vsi zeeelo lačni.

Po kosilu smo imeli krajši počitek, nato pa SVET ČETE, ki je trajal skoraj 3 ure. Na njem smo se pogovarjali o pravilih, odkupninah, predlogih in prepovedih. Na žalost se vsi predlogi in želje niso upoštevali in tako zdaj ne smemo imeti čigumijev na taboru, saj po besedah voditeljev: »Niso koristni za nič,...samo onesnažujejo okolje«. Seveda se jim naš argument, da čistijo zobe in nas sproščajo, ni zdel zadosten. Po dolgi in naporni razpravi se je svet končno končal. Nato smo imeli daljši prosti čas. Zatem smo podpisovali listino čete, na kateri so napisani naši dogovori iz Sveta čete. Odšli smo na večerjo. Zadnja stvar pred spanjem je bil zabavni večer, ki so ga pripravili vodniki. Igrali smo se različne igre ter peli pesmi. Zvečer smo utrujeni, a polni novih vtisov in izkušenj zaspali.

Ponoči, okoli štirih zjutraj, se nas je večina zaradi prižgane luči in hrupa zbudila. Doživeli smo posebno nočno dogodivščino in nato zaspali.

Zjutraj smo se zbudili in odšli na zajtrk. Še prej smo imeli zelooo priljubljeno jutranjo telovadbo, ki smo se je vsi z veseljem udeležili. Nato smo se seznanili z osebnim napredovanjem, si izbrali veščine in izvedeli dolžnosti funkcij v vodu. Sledilo je pospravljanje, priprava na mašo ter pevske vaje.

Maša je bila v znamenju potrditve novih vodnikov, veselih skavtskih pesmi in prošenj za novo skavtsko leto. Po maši je sledila pojedina, še prej pa delanje 10-ih sklec, ki smo si jih zaslužili s tišino. Nato smo se počasi odpravili vsak svojo pot, v mislih pa smo že šteli dneve do našega naslednjega srečanja.

 

Ema Nagode, Zgovorna antilopa