Jesenovanje Čete - Jošt nad Kranjem

V petek 11.11.2016 ob pribljižno 17.00 smo se na želežniških postajah zbrali zbrali Višji vod čete divjega medveda. Tam smo se ničhudega sluteč pogavarjali, kar iz nenada pa je do nas prišla kuverta s kartami za vlak, ki so nam jo poslali...

Naprej
Nazaj
Emonada
SKVO 2023
obljube2016
0 rutke
TaborIV2023
SKVO LJ6
TaborBB23
SKVO LJ3
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO
obljube 2023

Jesenovanje Čete - Jošt nad Kranjem

petek, 11. november – nedelja, 13. november 2016

PalacinkeV petek 11.11.2016 ob pribljižno 17.00 smo se na želežniških postajah zbrali zbrali Višji vod čete divjega medveda. Tam smo se ničhudega sluteč pogavarjali, kar iz nenada pa je do nas prišla kuverta s kartami za vlak, ki so nam jo poslali zlobni voditelji in s tem hoteli da odtavamo do Kranja in pri tem so gotovo molili da zgrešimo postajo, da bi se nas rešili. Vedar smo poskrbeli, da njihove molitve niso bile vslišane in smo izstopili v Kranju kjer so nas že čakali voditelji katerim smo predali kitaro, oni pa so nam predali Nejca Valiča, ki nas je vodil z njegovim »zelo zanesljivim GPS-om« in smo vijugali po vseh poteh, ki so bile po njegovem in njegovem GPS-om prave, a se smo v peto ga končno prepričali, da lahko sledimo z markacijami označeni poti in po dveh urah smo prišli na cilj.

KozorogiNa Joštu so nam voditelji povedali vse kar moramo vedeti za naše vode, ki jih bomo to letos vodili. To je vzelo kar veliko časa, a smo v tem času napekli palačinke za polnočni prigrizek. Po polnočnem prigrizku smo imeli veseli začetek dneva katerega smo zaključili z igro morilca.

Naslednji dan po zajtrku so prišli še ostali izvidniki in skupaj smo se odpravili do bližnjega travnika kjer so po igri petelinov voditelji razsvetlili novince z njihovimi vodi. V vodih smo se potem odpravili na sprehod za spoznavanje in razdelitev funkcij. Nekateri so se vrnili hitro nekateri »majčkeno« prepozno, a vsi pa smo ujeli kosilo, ki je znašal kar 2 hrenovki popečeni na ognju. Kar pokali smo od prenajedenja.

imenovanje vodnikovPo kosilu smo se odšli igrati zastavice in roverčka oboje nas je zelo navdušilo še posebej rovarček pri katerem smo izumili tako imenovan »night rovarček«. Igrali pa smo ga z svetlečimi zapestnicami in se je prav dobro obneslo.

Po igranju, ki nas je vse izmučilo je prišel del Jesenovanja ki se imenuje Svet čete. Kot že lani je trajal predolgo. Ko smo se podpisali pod listino čete je ostalo še  nekaj časa za kratek veseli večer. In naposled je prišel del ki se mu reče spanje in to smo počenjali do naslednjega dne zjutraj.

Po jutranji telovadbi in zajtrku smo se razdelili po funkcijah katere opravljamo v vodih in izvedeli kaj natančno se pričakuje od nas to leto. Kasneje smo si še izbrali veščine, ki jih želimo opravljati to leto. Sledilo je samo še pospravljanje in že so prišli starši. Odšli smo k maši kjer smo med zmrzovanjem imenovali vodnike. Potem smo še pojedli skupno kosilo se poslovili in utrujeni ter zmrznjeni odšli domov.

Štefan Podgoršek, Marljivi volk