Luči miru iz Betlehema v Dravljah

Luči miru iz Betlehema v Dravljah Slovenski skavti že od leta 1991 vsako leto prinašamo luč miru v slovenske domove in leto 2019 ni bilo nobena izjema. V soboto 14. decembra se je draveljska delegacija v imenu ljubljanskega ognjišča odpravila na...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV 2022 ObljubaAmi
TaborBB23
0 rutke
SKVO LJ6
obljube 2023
obljube2016
TaborIV2023
SKVO
SKVO 2023
Poslednji skupni SKVO vikend

Luči miru iz Betlehema v Dravljah

nedelja, 15. december 2019

Luči miru iz Betlehema v Dravljah

Slovenski skavti že od leta 1991 vsako leto prinašamo luč miru v slovenske domove in leto 2019 ni bilo nobena izjema. V soboto 14. decembra se je draveljska delegacija v imenu ljubljanskega ognjišča odpravila na Dunaj, kjer je skupaj s predstavniki drugih ognjišč prejela plamen in ga varno prinesla v Ljubljano.

Dan zatem, smo v draveljski cerkvi priredili sprejem luči za celo ljubljansko področje. V ta namen smo tudi povabili gospoda nadškofa Stanislava Zoreta, ki se je na naše povabilo prijazno odzval in ob tej priložnosti daroval sveto mašo. Povabili smo tudi skavte iz ostalih ljubljanskih stegov, ki so polepšali mašo s svojim sodelovanjem. Pri maši so sodelovale tudi vse veje našega stega, od najmlajših, ki so pripravili prošnje in zahvale, do najstarejših, ki so poskrbeli za glasbo in sam sprejem luči miru med mašo. Po maši smo se še zadržali pred cerkvijo ob čaju in piškotih, ki jih je v megalomanskih količinah pripravila naša četa.

V naslednjih dneh smo luč miru ponesli tudi v vse druge župnije, ki jih pokriva naš steg, zraven pa smo tudi omogočili, da so ljudje lahko luč dobili vse do božiča, jo ponesli domov in nam tako pomagali širiti mir.

Trop za LMB