Na kol 2012

Tudi letos je klan Ljubljane 4 organiziral tekmovanje iz roverčka - Na kol. Ker je ekipa Ljubljane 3 lani zmagala, so se naši odlični športniki odločili, da je naslov pač potrebno obraniti. Zato smo se 11.10. 2012 podali proti prizorišču velike...

Naprej
Nazaj
Emonada
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborIV2023
SKVO LJ6
TaborBB23
0 rutke
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO 2023
obljube 2023
SKVO
SKVO LJ3

Na kol 2012

četrtek, 11. oktober 2012

Tudi letos je klan Ljubljane 4 organiziral tekmovanje iz roverčka - Na kol. Ker je ekipa Ljubljane 3 lani zmagala, so se naši odlični športniki odločili, da je naslov pač potrebno obraniti. Zato smo se 11.10. 2012 podali proti prizorišču velike bitke.

Tekmovanja se je udeležilo kar lepo število ekip iz vse Slovenije. Dan smo začeli s predstavitvijo vseh klanov. Ker se imenujemo Zetor klan, smo na predstavitev, kot se spodobi, prišli z lastnim traktorjem. No, improviziranim traktorjem.

Tekmovanje se je kmalu uradno začelo. Bili smo v skupini A. Igrali smo proti klanom Cerknica 1, Žiri 1, Koroška 1, Dobrepolje 1 in Ajdovščina-Šturije 1. Ker smo imeli v svojih vrstah nepremagljive brate Dragan in ker se je Rok vsem metal pred noge, da sploh ne omenjam ostalih živalskih tehnik s katerimi so se nad nasprotnike spravljali ostali, naši nasprotniki preprosto niso imeli možnosti, da bi prišli do roverčka. Ali bolje povedano, ni bilo važno kako dobro so igrali, vsak met na kol je bil uspešno prestrežen s strani Žana. Tudi Neli se je izkazala kot izjemna »strelka« (metalka?) roverčka in nam je priskrbela prenekatero točko. Vse skupaj bi bilo seveda brez uspehov, če nas Marjan in Mirko nebi spodbujala s pritoževanjem nad našo nekakovostno igro.

Ko so se predtekmovanja zaključila je sledilo kosilo, potem pa še med-tekmovanje iz karaok. Nekako se na tem področju naš klan ni znašel na prvih treh mestih, zato tudi ne vem kateri smo bili, ker se komisija ni trudila z razlaganjem. Me pa osebno zelo čudi, da nismo zmagali, saj smo imeli velikopotezne načrte in zapeli pesem Zajček, ki je primerna za vsa glasbena tekmovanja (če želite pesem slišati, se zglasite pri kakšnem izmed moških predstavnikov našega klana, saj boste tako lahko slišali najboljšo izvedbo). Zmagovalci na karaokah so bili klanovci iz Ljubljane 5.

Tudi v polfinalu in finalu nam nasprotniki niso bili kos. Tako sploh ni bilo nenavadno, ko smo premagali še zadnjo ekipo. Najbolj vztrajno se je poleg nas bojeval klan iz Velenja 1. Po končanem finalu so zato dosegli drugo mesto.

Domov smo odšli neporaženi z novim naslovom prvakov. Seveda sem sama zelo ponosna na izjemne igralce s katerimi sem imela priložnost soustvarjati zgodovino tekmovanja »Na kol«. Prav posebna zahvala pa gre tudi Luciji in Žanu, ki sta se kljub temu, da nista več del našega klana odzvala na vabilo in nam prišla pomagat do zmage.

Urša Šega, Ready Steady puma