Obljube 2014

V petek, 4. aprila, smo se ob pol štirih zbrali pred cerkvijo v Dravljah. Ko smo končno dočakali avtobus, smo se veselo odpeljali proti Tatram na Brkinih.  Postavili smo šotore, klanovci in noviciat pa bivake. Nato smo se za večerjo posladkali z...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV 2022 ObljubaAmi
0 rutke
obljube 2023
obljube2016
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborIV2023
SKVO LJ6
SKVO LJ3
SKVO
SKVO 2023

Obljube 2014

petek, 4. april – nedelja, 6. april 2014

V petek, 4. aprila, smo se ob pol štirih zbrali pred cerkvijo v Dravljah. Ko smo končno dočakali avtobus, smo se veselo odpeljali proti Tatram na Brkinih.  Postavili smo šotore, klanovci in noviciat pa bivake. Nato smo se za večerjo posladkali z odlično zažganim mlečnim rižem.

Po večerji nas je sklical veliki svet čarovnikov in nas pozdravil v Aleziji. Opozorili so nas na hudobne razake, ki so si nam prizadevali ukrasti moči. Ukradli so nam že čarobno zmajevo lusko, zato ni bilo varno hoditi naokrog sam. Razdelili smo se v okrožja (Filadelfis, Agapi, Megalopola, Serapion, Didona, Euboja in Gortina) in se pomirjeni z mislijo, da so veliki čarovniki obdali tabor z varovalnim urokom, odpravili spat.

Naslednji dan smo se po obilnem zajtrku in  odkupnini za ukradeno zastavo odpravili na orientacijski pohod, kjer smo iskali namige o skriti luski. Pot nas je vodila čez hribčke, mimo cerkvice in skozi temen gozd, kjer smo se vsi čisto malo izgubili J. Na poti so nas prav tako čakale razne naloge. Morali smo poskrbeti, da naš balonček ni počil, razvozlavali smo skrivni jezik razakov in zbirali kose zemljevida ter namige, ki so nas pripeljali do luske.

Ko smo se vrnili v tabor, smo si skuhali kosilo, nato pa smo postavili ogenj za zabavni večer in imeli vajo kvadrata. Po večerji (ki tokrat ni bila zažgana), smo se zbrali zraven ognja in se šli veliko čarovniških iger. Zmagovalci so bili čarovniki iz okrožja Euboja. Ti so tudi sestavili zemljevid in nam povedali, da je luska skrita v zemlji pod rožami. Za konec smo pekli še banane in se prav lepo siti odpravili spat.

V nedeljo smo ugotovili, da je ponoči zmanjkala nočna zastava. Po zajtrku smo, kotaleč se po travi, opravili odkupnino, pred tem pa smo spakirali nahrbtnike in pospravili šotore. Nato smo se odpravili na lov za razaki. Spopadli smo se pred njihovim taborom in jih s pomočjo zdravilnega napoja in sodelovanja porazili ter dobili lusko nazaj.

Ob enih so se nam pridružili starši. Imeli smo kvadrat. Najprej so rutke dobili volčiči, nato novinci v četi in nazadnje tudi nova članica klana. Nato smo zapeli pesmi obljub in kvadrat razdrli z vogo. Kvadratu je sledila maša in skupinsko slikanje, za konec pa nas je pričakala še pojedina, ki so nam jo pripravili starši.

U.M., Drzna Antilopa