Obljube 2017

Otokom Japonske grozi velika nevarnost. Na naše obale so začeli prodirati Mongoli. Cesar Nobuyuki je zato zbral vse pomembne japonske dinastije, da se skupaj postavijo v bran svoji domovini. V petek zvečer so vse dinastije uspešno prispele do...

Naprej
Nazaj
Emonada
Poslednji skupni SKVO vikend
0 rutke
TaborIV 2022 ObljubaAmi
obljube 2023
SKVO LJ3
SKVO 2023
SKVO
obljube2016
TaborBB23
SKVO LJ6

Obljube 2017

petek, 21. april – nedelja, 23. april 2017

Otokom Japonske grozi velika nevarnost. Na naše obale so začeli prodirati Mongoli. Cesar Nobuyuki je zato zbral vse pomembne japonske dinastije, da se skupaj postavijo v bran svoji domovini. V petek zvečer so vse dinastije uspešno prispele do cesarske palače in se nastanile v palači in njeni okolici. Cesar Nobuyuki je nagovoril zbrane starešine, vendar je bilo kaj kmalu jasno, da so v obdobju miru zanemarili skrb za svoje orožje in znanje o izdelavi katan se je zdelo že izgubljeno.

Kljub tem slabim novicam nismo obupali. Odločili smo se, da preiščemo sleherno knjižnico cesarstva in skušamo najti skrivnosti recept za izdelavo močnih, nepremagljivih japonskih katan, ki so jih nosili samuraji. Pot je bila dolga in zahtevna, toda trud je bil poplačan, saj smo v zakotnih knjižnicah cesarstva odkrili starodavni recept. Po kosilu smo se še dodatno urili v veščinah in kulturi japonske (judo, sumoborbe, japonsko pisanje, gradbeništvo, izdelava katan, izdelava ščitov, lokostrelstvo, lampijoni, pisanje haikujev, izdelava sušija in origamijev).

Popoldne smo se po posameznih vejah pripravljali na prihajajoče obljube, ki so sledile naslednji dan in že je bil tu večer, kjer smo prižgali ogenj in zvesto sledili receptu za izdelavo katan. Recept je vključeval tudi napajanje z lučjo mesečine in zato smo postavili stražo, da se katanam ponoči ne bi kaj zgodilo.

Toda žal smo v svojih vrstah imeli izdajalca. To je bil cesarjev svetovalec Manzo, ki je v resnici vohunil za Mongole in zjutraj presenetil stražo ter ukradel dragocene katane ter jih dal v roke mongolom. Kljub temu, da smo ostali brez katan smo se vseeno pogumno pognali v boj in se spopadli z Mongoli, ter korak za korakom pridobili nazaj tudi naše katane. Ko so bili Mongoli premagani, smo pospravili hišo in šotore ter zvadili kvadrat za obljube.

Letošnje obljube so bile nekaj prav posebnega, saj smo prvič slišali tudi bobrovsko obljubo in spremljali vseh 12 bobrov, koso dali svojo prvo obljubo. Sledili so jim volčiči, nato izvidniki, noviciatovka Anja, voditeljica Marjana, imeli pa smo tudi dve menjavi rutke, ena zaradi menjave stega in druga zaradi dotrajanosti. Po ceremoniji obljub je sledila še maša in že je sledilo težko pričakovano kosilo, ki so ga pripravili starši, ki je v trenutku izginilo.

Peter Merše, Univerzalni orel