Operacija Sever

Operacija Sever: Stegi Homec 1, Domžale 1, Kamnik 1 in Komenda 1 so se letos odločili, da k vsakoletni orientaciji Sever letos povabijo tudi Ljubljano 3, kot enega izmed gostujočih stegov. In smo se odzvali ter prišli. Omenjeni stegi orientacijo...

Naprej
Nazaj
Emonada
taborIV2016-2
rutke
zimovanjeIV2013
SKVO
obljube2016
taborIV2014
taborIV2016
taborNOPP2014
taborPP2014

Operacija Sever

sobota, 25. marec 2017

Operacija Sever:

Stegi Homec 1, Domžale 1, Kamnik 1 in Komenda 1 so se letos odločili, da k vsakoletni orientaciji Sever letos povabijo tudi Ljubljano 3, kot enega izmed gostujočih stegov. In smo se odzvali ter prišli.

Omenjeni stegi orientacijo organizirajo vsako leto, vsako leto pa povabijo tudi 3 gostujoče stege (in poleg nas so bili letos to še: Ljubljana 1, Grosuplje 1 in Preddvor 1). Letos so bili gostujoči stegi izjemoma 4. Na povabilo smo se z veseljem odzvali. Prijavili so se vsi fantovski vodi, dekliški so se nato skrčili v eno ekipo, prišli pa so tudi klanovci z ekipama uMaline in Gasa ter noviciat z ekipo Koza.

Po pestrem dogajanju na točkah in zanimivi orientaciji so se vsi tekmovalci zbrali na kosilu na izhodiščni točki v Rovi pri Domžalah, kjer je sledilo še sproščeno druženje in rezglasitev rezultatov.

Izkazalo se je, da tudi kot gostujoči steg lahko posežemo po najboljših rezultatih, saj so naši kozorogi zasedli odlično 2. mesto, orli pa 3. mesto. Čuki so bili 10, volkovi pa 13. Mešana ekipa pum, antilop in lisic je dosegla 8. mesto, ekipe v kategoriji PP pa: 8. mesto (uMaline), 13. mesto (Gasa) in 16. mesto (Koza).

Škoda, da so gostujoči stegi vabljeni na Sever le enkrat, saj bi se tekmovanja z veseljem udeležili še kdaj. Sicer pa se nikoli ne ve, morda pa nas dogodek navdihne in sčasoma nastane kakšen dogodek »Operacija Center« pod taktirko letošnjih udeležencev.

Peter Merše, Univerzalni orel