Otvoritev skavtskega gozda

V soboto zvečer smo se voditelji Ljubljane 3 (oz. del SKVO-ja) zbrali v skavtski sobi. Pobrali smo sekire, žage, vrvi in plahte ter se odpravili na čisto nov, še nepreizkušen prostor za našo priljubljeno aktivnost – bivakiranje. S prstom po...

Naprej
Nazaj
Emonada
SKVO LJ6
TaborIV2023
obljube2016
TaborIV 2022 ObljubaAmi
Poslednji skupni SKVO vikend
SKVO
TaborBB23
SKVO 2023
0 rutke
obljube 2023

Otvoritev skavtskega gozda

sobota, 9. november – nedelja, 10. november 2019

V soboto zvečer smo se voditelji Ljubljane 3 (oz. del SKVO-ja) zbrali v skavtski sobi. Pobrali smo sekire, žage, vrvi in plahte ter se odpravili na čisto nov, še nepreizkušen prostor za našo priljubljeno aktivnost – bivakiranje. S prstom po zemljevidu in gojzerji po mokri travi in listju smo zagazili v gozd in poiskali primeren prostor. Prva aktivnost je bila otvoritev gozda, kar smo opravili s ceremonijo ob svečkah, branju in podpisu listine, ki določa način uporabe gozda (listina zdaj visi v skavtski sobi), nato pa smo še slovesno prerezali rdeč trak. Poskrbeli smo tudi za ambient, saj smo na drevesa obesili okraske in luči.
Ker smo bili že lačni, smo se podkrepili z arašidi in čipsom, nato pa smo se razdelili po parih in začeli postavljati bivak, ogenj in pripravljati zeljnate tortilje (začinjeno piščančje meso in zelenjava v koščkih, zavito v liste zelja in alufolijo ter vse skupaj pečeno v žerjavici). Večerjo je spremljala poglobljena filozofska debata o najrazličnejših skavtskih in neskavtskih temah, ki so bolj ali manj primerne za javnost. Rajali smo še dolgo v noč, pri čemer nas ni hrup z bližnje ceste skoraj nič motil. Prišli smo do sklepov, da jabolka niso (ali morda so?) enaka hruškam, da bi se na tekmovanju, kdo bivakira bližje Prešernovemu trgu, v resnici kar dobro odrezali in da tekoči marshmallowsi dišijo po milu. Preživeli smo zelo zanimiv in lep večer, upamo pa, da se bomo naslednjič na bivakiranju zbrali v večjem številu.

Župniji Ljubljana Dravlje se najlepše zahvaljujemo, da so nam zaupali ta kos svoje zemlje in se zavezujemo, da bomo z njim ravnali kot dobri gospodarji.