Poročilo jesenovanja klana

Sedem jih je bilo nič več, kakšen manj. Dobili so se pred veliko stavbo, ki je predvsem namenjena izmenjavi materialnih dobrin, do so pridobili surovine. Surovine pravim ker jih je potrebno pred uporabo dobro predelati, dodelati, pojesti… no ko so...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV 2022 ObljubaAmi
TaborBB23
SKVO LJ6
SKVO
TaborIV2023
SKVO 2023
0 rutke
obljube 2023
obljube2016
SKVO LJ3

Poročilo jesenovanja klana

četrtek, 11. oktober – sobota, 13. oktober 2018

Sedem jih je bilo nič več, kakšen manj. Dobili so se pred veliko stavbo, ki je predvsem namenjena izmenjavi materialnih dobrin, do so pridobili surovine. Surovine pravim ker jih je potrebno pred uporabo dobro predelati, dodelati, pojesti… no ko so pridobili to in ono so se odpravili proti osnovi za hitro premikanje. S tem so se premaknili do vasi Sava, ki ima popolnoma enako ime kot neka slovenska reka. Ker je sonce za tisti dan že ugasnilo bi jim verjetno naglavne kresničke prav prišle, če jih nebi vsi razen njega pozabili. Hvala Bogu so mimo njih vozili kovinski osvetljevalniki poti. Prav poskočno so poiskali zavetje v strugi hudournika. Zakurili so ogenj pripravili surovino ter rekli besedo ali dve o tem in onem. Pri njih je navada da strmijo k trem stebrom in sicer k stebru poti k stebru skupnosti in k stebru služenja. Beseda je tekla tudi o tem. Ko so bili dovolj utrujeni so se zahvalili Glavnemu Voditelju za čudovit dan in Ga prosili za mirno noč, ter legli k počitku. 
Naslednji dan so zelllo veliko hodili, vendar jim ni bilo težko. To namreč počnejo velikokrat. Pomembno pa je omeniti neke rituale, ki jim pomagajo k razumevanju njihove naloge v svetu. To pa se je zgodilo tako, v desni čevljič, katerega po navadi nataknejo na nogo le preko nogavice, namestili zmečkan tednik. Ta jih je opominjal na družbene probleme in probleme v družbi. Ker pa se noga in papir kmalu privadita drug na drugega so v prav isti čevljič dodali še želode. Razlaga je preprosta… če težav ne rešimo se bomo na njih navadili, težave pa bodo rasle in postale precej bolj ne udobne. Pa vendar so se znašli in čevelj spraznili se pravi so probleme rešili in nadaljevali svojo pot vse do večera. Ustavili so se, kot se pri njih reče, v žbunji. Večer ni bil dosti drugačen od prejšnjega, le da je bilo dosti več govora, ki je bil usmerjen predvsem v njihove nadaljnje dogodivščine. Tudi to je pomembno!
Zadnji dan pa so prispeli na cilj. Rahlo utrujeni saj so prehodili kar nekaj komolcev. Pa nič zato. Skupaj so pojedli še opoldanski obed, nato pa so njihovo jesensko druženje zaključili z veliko zahvalo Glavnemu Voditelju.
Tako je bilo zanje. Kljub nestabilni udeležbi pa so imeli radost v srcu in fotografijo na fotoaparatu!
Nino Novak, Funkcionalni kozorog