Poslednji tabor Čete divjega medveda 2021

POLETNI TABOR 2021 – POSLEDNJI PRSTAN Betonski tlakovci so se že šibili pod težo skavtov, ki so z opremo strumno korakali proti velikemu sivemu avtobusu. Veseli, s pričakovanjem v očeh, smo iz dolge in naporne poti napravili kratkočasno skavtsko...

Naprej
Nazaj
Emonada
SKVO LJ6
0 rutke
obljube 2023
SKVO 2023
TaborIV2023
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborBB23
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO
SKVO LJ3

Poslednji tabor Čete divjega medveda 2021

ponedeljek, 12. julij – petek, 23. julij 2021

POLETNI TABOR 2021POSLEDNJI PRSTAN

Betonski tlakovci so se že šibili pod težo skavtov, ki so z opremo strumno korakali proti velikemu sivemu avtobusu. Veseli, s pričakovanjem v očeh, smo iz dolge in naporne poti napravili kratkočasno skavtsko rajanje. Srce jim je zastalo, ko se je avtobus ustavil na parkirišču ob ''najčistejšem'' jezeru v Sloveniji. Kmalu se nam je razkrila zgodba, ki nam jo je Tolkien toliko časa prikrival. Nadaljevanje Gospodarja prstanov – najboljše fantazijske trilogije vseh časov. Na hitro smo se ohladili v Mordorskem vulkanu/bloškem jezeru in se odpravili proti nenaseljenim območjem Mordorja. Začeli smo s postavljanjem bivališč in šlo je kot po maslu. Ali pa ne. Odvisno od voda. Vsaka vas pa potrebuje več kot le hiše da je v njej sploh mogoče živeti, zato smo postavili pomembne taborne zgradbe. 

Po postavljanju številnih zgradb v super ugodnih in varnih delovnih pogojih, smo se odpravili spat z zavedanjem, da smo naredili vse in še več, kar je bilo v naši moči, da je bil tabor briljanten in je bil WC na voljo za uporabo zelo zgodaj. V naslednjih dneh smo dokončali še finese zgradb našega tabora. Sledilo pa je tudi mnogo zabave, veselja in dobre hrane, ki smo si jo sami skuhali v lastnih¹ kuhinjah, ki smo si jih postavili sami².

Kmalu smo ugotovili, da veliki Sauronov prstan ni edino zlo na tem svetu in da je v Srednjem svetu še 23 prstanov. Prav zato smo jih kmalu šli tudi iskat. Hodili smo in hodili, prehodili hribe in doline,iskali smo in iskali, zašli smo in… no ja, pač zašli smo in prišli na napačno goro. Vendar k sreči ni bila napačna gora, Bog je za nas poskrbel in našli smo 4 škratje prstane. Ostale 3 pa smo šli iskat v Morijo (Križne jame), kjer pa smo izvedeli, da ne obstajajo samo bloški medvedi, ampak tudi jaaamski medveeedi.  Kljub temu, da je bila pot dolga in naporna so se na tem popotovanju so se na popotovanju sklepala nova prijateljstva in širila različna znanja.

Proti začetku tabora pa je nastopil prvi Čenčar, ki je poskrbel tako za širjenje informacij, kot za sproščeno vzdušje na zabavnih večerih. Za vse, ki še ne veste kaj  Čenčar sploh je. Je samostojno podjetniška revija v vzponu , z majhnim kadrom in kapitalom, ter veliko mero prenapihnjenosti in podpore oboževalcev željnih resnično-izmišljenih novic. Se pa je začel Čenčar spuščati tudi v avdiovizualne vode. Kaj nam bo skupina Čenčar še prinesla bomo še videči v naslednjem skavtskem letu, ampak obljubimo, da ne boste razočarani

O čem smo že govorili...? Aja, poletni tabor, vrhunec poletja, višek skavtskega življenja in prav leta 2021 je bil še posebej epski. Npr. hajk ali pot preživetja, ki je letos odločala o preživetju srednjega sveta, saj smo samo z zmago dobili hobitske prstane/hobitje prstane/prstane od hobitov. Po težki poti skozi blato, štrike in cerade, smo vsi blatni in utrujeni prispeli do Bloškega jezera, ki se po očiščenju umazanih skavtov ni prav nič umazalo. Šalo na stran... Ne v bistvu ne.

Ker pa obljub  ni bilo mogoče izvesti tekom leta, so le-te potekale na poletnem taboru. Naslednja generacija zrelih in vedno pripravljenih skavtov, je v čudoviti ceremoniji ponosno obljubila, da se bo držala skavtskih zakonov in kot simbol dobila rutko z najlepšimi barvami. Vsakemu dnevu staršev pa sledi  najlepši del tabora, najlepša gostija življenja – sv Maša. Zapeli so angelski glasovi naših skavtov. Po tej gostiji življenja pa je sledila še ena , pripravljena s strani staršev. Raznolika hrana  se je spremeni evforijo okusov in napolnila  zadovoljne skavtske želodčke. Vse smo z zadovoljstvom , slastjo in hvaležnostjo zaužili na licu mesta. Prihod staršev pa ni doprinesel le svete maše in okusnega obroka, temveč tudi svež sveženj  oblačil, ki nam jih je zaradi deževnih razmer začelo primanjkovati.

Še en vrhunec tabora pa se je izrazil kot IV dan. Strahovlada voditeljev je padla in zavladali so novi diktatorji. Vztrajni skavti, ki so v prejšnjem poglavju obljubili, so sedaj opravljali težke preizkušnje za svoje skavtsko ime, ki jih bo zaznamovalo do konca življenja. Ostali pa smo že pridno pospravljali pridno postavljen tabor. Zvečer pa so se voditelji vrnili in doba vodnikov se je končala. S kombiji so prihrumeli in s čudovito glasbo izpeljali veličastno revolucijo in omehčali srca dotedanjih diktatorjev, ki so jim prostovoljno predali oblast nazaj. Vsi so opravili preizkušnje in navdušeni postali polnopravni člani velike skavtske družine.

Ker smo premagali še poslednje orke in zbrali vse prstane se je naša dogodivščina bližala koncu. Zadnji dan je kljub veliki količini zabave, prinašal žalost v naša srca, saj smo vedeli, da se poslavljamo. Klavrno smo odkorakali proti avtobusu, naložili opremo in se usedli na avtobus z upanjem v srcu, saj smo vedeli, da naslednje leto izidejo novi Čenčarji. ;) :)

 

Epski volk, Neupogljivi čuk

Čenčar ni nikakršno vpleten v pisanje, razen s piscema.

 

 


















Kupite čeeeeenčar!