Prehodi 2013

Letos smo skavtsko leto začeli 12. oktobra. V Dravljah smo skupaj dvignili zastave, nato pa nas je prijazen šofer zapeljal do vasi Draga v bližini Želimelj. Od tam je vsaka veja šla po svoji poti do vasi Klada. Krdelo Košatih repov je starejšim...

Naprej
Nazaj
Emonada
SKVO 2023
obljube2016
TaborIV2023
SKVO LJ6
SKVO LJ3
Poslednji skupni SKVO vikend
SKVO
TaborIV 2022 ObljubaAmi
TaborBB23
0 rutke

Prehodi 2013

sobota, 12. oktober 2013

Letos smo skavtsko leto začeli 12. oktobra. V Dravljah smo skupaj dvignili zastave, nato pa nas je prijazen šofer zapeljal do vasi Draga v bližini Želimelj. Od tam je vsaka veja šla po svoji poti do vasi Klada. Krdelo Košatih repov je starejšim volčičem zavezalo oči, in tako so morali prehoditi del poti. Na poti so jih usmerjali in čuvali sovolčiči in stari volkovi.

Ko smo prispeli na travnik, smo počakali še ostale člane našega stega in čas je bil za prehode. Vsaka veja je šla na en konec travnika. Nato so morali tisti, ki so prehajali v drugo vejo, na različne načine priti do svoje nove veje,  npr. z zavezanimi očmi so morali slediti glasu svoje veje, ki jih je klicala, itn. 

Zopet smo šli po vejah. Krdelo se je pred dežjem skrilo v gozd, med drevesa. Stari volkovi smo se na kratko predstavili, da so nas spoznali tudi volčiči mladiči. Malo smo se tudi igrali, ter se spoznavali.

Sledila naj bi sveta maša, pa nam je dež prekrižal načrte, in smo se odločili, da jo izpustimo in se raje čimprej odidemo domov posušit, da bomo do petkovega sestanka zagotovo vsi zdravi!

Kako je prehode doživela naša volkuljica mladička, pa si lahko preberete na fotografiji.

Bagira