Prehodi 2015 - Pa kaj če mal' je mraz

Kaj imajo skupnega suha salama, mokri čevlji, megla in veter? Letošnje prehode seveda :) (šala iz moje glave). Čeprav so se nekateri malo zgubili in drugi malo zamudili, samo do pol desetih skoraj vsi člani stega že bili pri cerkvi sv. Katarine...

Naprej
Nazaj
Emonada
0 rutke
SKVO LJ6
obljube2016
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO 2023
obljube 2023
SKVO
TaborBB23
TaborIV2023
SKVO LJ3

Prehodi 2015 - Pa kaj če mal' je mraz

Kaj imajo skupnega suha salama, mokri čevlji, megla in veter? Letošnje prehode seveda :) (šala iz moje glave). Čeprav so se nekateri malo zgubili in drugi malo zamudili, samo do pol desetih skoraj vsi člani stega že bili pri cerkvi sv. Katarine (ja, res naj bi začeli že ob 9h). Težav pa s tem še ni bilo konec. Zboleli so namreč vsi trije; Balu, Primož in DA od klana in vse tri je v isto posteljo priklenila ista viroza, zato smo morali tradicionalno mašo ob začetku skavtskega leta odpovedati. Smo pa zato slišali pozdrav naše najboljše stegovodkinje, ki je z nami delila svoje sanje (ja, res točno to kar se ji je sanjalo prejšnjo noč).

Po starih vejah smo se odpravili vsak na svoj kotiček, kjer smo opravili še zadnje malenkosti in dolgove iz preteklega leta in Nika je prinesla res imeniten herbarij, ki ga je izdelala za veščino in ga boste v kratkem lahko občudovali v skavtski sobi. Cel steg se je nato zbral na travniku nad cerkvijo sv. Katarine in zgodili so se premiki narodov oz. prehodi. Letos jih je bilo kar precej, saj so se na vodenje vej iz klana podali Andrej, Tilen, Urša, Maks, Mama Rakša, Čil in Mang (vsi žal niso mogli priti). Tudi klan se je napolnil, saj so se vanj združili odhodniki iz čete, lanski Đabe noviciat in ostanek Zetorklana. V četo in k krdelo pa je vstopila množica novih članov. Vse veje v stegu so letos tako polne, kot niso bile že vrsto let (četa in klan pa sta kar največja v zgodovini stega).

Da vsa ta množica nebi bila lačna, sta poskrbela Kačon Kajon in Peter, ki sta pripravila slastno malico (vonj po domači salami je kar preplavil okolico. Nasiteni smo se odpravili odkrivati naše nove veje, sprejemati novince, klan pa se je podal na pravi lov na zaklad. veselja do igre (roverček, zastavice) nam nista vzela niti veter, niti megla in še manj dež, saj nas je skoraj povsem obšel, čeprav ni manjkalo veliko.

Staršev ob dveh smo se kljub temu zelo razveselili, saj smo se tako lahko odpravili na toplo, še prej pa pograbili vse, kar smo lani izgubili na večdnevnih aktivnostih, si izmenjali premajhne kroje in si zapomnili vse pomembne informacije, ki so jih ob zaključku dali voditelji.

Pa vesel začetek skavtskega leta in saj veste, skavt ne pozna dobrega in slabega vremena, ampak le dobro in slabo opremo.

Univerzalni orel

(v kratkem bo tukaj najverjetneje tudi galerija slik)