Prehodi 2019

V rahlo meglenem jutru smo se zbrali na Jezeru pri Podpeči, polni skavtskega duha in v pričakovanju novega skavtskega leta. Po uvodni molitvi in pozdravu našega stegovodje smo se še zadnjič razporedili po starih vejah, ter se poslovili od vseh, s...

Naprej
Nazaj
Emonada
SKVO 2023
0 rutke
SKVO
TaborBB23
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO LJ6
obljube 2023
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborIV2023
SKVO LJ3

Prehodi 2019

nedelja, 6. oktober 2019

V rahlo meglenem jutru smo se zbrali na Jezeru pri Podpeči, polni skavtskega duha in v pričakovanju novega skavtskega leta. Po uvodni molitvi in pozdravu našega stegovodje smo se še zadnjič razporedili po starih vejah, ter se poslovili od vseh, s katerimi smo v preteklem letu delili skavtske poti. K sreči so se oblaki in jutranja megla kmalu porazgubili in spustili mimo sonce, ravno pravi čas za prehod v nove veje.

Novi bobri so v vejo so v vejo prišli skakljaje, med tem pa so volčiči mladiči z zavezanimi očmi sledili džungelskim zvokom, ki so jih pripeljali v novo vejo. Novi izvidniki in voditelji čete so se na prehod v novo vejo odpravili povezani, ne le v duhu, ampak tudi v oblačilih :) Nejc in Klemen sta se v NoPP odpravila skupaj s svojim lanskim višjim vodom, ki sta ga kot prava voditelja pri prehodu tudi fizično podprla, medtem pa se je lanski NoPP odpravil v klan kar po vseh štirih.

Ker je od zajtrka minilo že kar nekaj časa, smo se po prehodu v nove veje okrepčali z malico, ki so jo pripravili voditelji, potem pa si je vsaka veja poiskala prijeten kotiček za druženje in spoznavanje z novimi člani. Prehode smo zaključili s sv. mašo za novo skavtsko leto.