Prehodi stega Ljubljana 3

Letos so prehodi Ljubljane 3 potekali v Topolu ori Medvodah. Zbrali smo se ob dveh popoldne, na igrišču ob parkirišču, kjer smo vsi skupaj najprej zmolili in se igrali spoznavno igrico. Nato smo se razdelili po vejah v katerih smo bili prejšnje...

Naprej
Nazaj
Emonada
SKVO LJ3
TaborIV2023
SKVO
0 rutke
SKVO LJ6
Poslednji skupni SKVO vikend
SKVO 2023
TaborIV 2022 ObljubaAmi
obljube2016
TaborBB23

Prehodi stega Ljubljana 3

Letos so prehodi Ljubljane 3 potekali v Topolu ori Medvodah. Zbrali smo se ob dveh popoldne, na igrišču ob parkirišču, kjer smo vsi skupaj najprej zmolili in se igrali spoznavno igrico. Nato smo se razdelili po vejah v katerih smo bili prejšnje leto.

Naša četa se je poslovila od odhodnikov. Nato so sami povedali, kako so se imeli v četi in kako se jim je zdel čas, ki smo ga preživeli skupaj. Vsak od njih nam je predstavil še svojo najljubšo skavtsko igrico, ki smo se jo nato še poslednjič z njimi igrali.

Sledili so prehodi. Ko so novinci prestopali med vejami, so imeli določeno število koliko rok in nog so smeli imeti na tleh in tako priti do naslednje veje. K nam je prišlo veliko novincev, ki niso samo volčiči, ampak tudi voditelje in čisto nove, ki še niso imeli izkušenj s skavti. Da bi se med seboj kot četa bolj spoznali smo najprej pojedli malico, ki so bili veliki, slastni jogurti in piškoti, nato pa se odpravili na bližnji travnik pod cerkev sv. Katarine. Da bi si bolje zapomnili imena drug drugega, smo se igrali še eno spoznavno igrico.

Ko so novinci zavezali vsak svoj vozel na vozel starejšega člana čete, smo se odpravili v cerkev, kjer je cel steg prehode zaključil s skupno sveto mašo.

Predana puma