Prvo srečanje čete ali »Kdo smo«

Kdo smo kot skupina? Kot skupina tvorimo Četo divjega medveda. S svojim živalskim prijateljem smo stkali vez preko bansa s pomenljivim besedilom: »En medvedek je. In s kolesom gre. Z repkom mahlja, hojlari, hojlara.« Svojo divjo naravo pa smo imeli...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV2023
obljube 2023
SKVO LJ3
SKVO LJ6
SKVO
obljube2016
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborBB23
0 rutke
TaborIV 2022 ObljubaAmi

Prvo srečanje čete ali »Kdo smo«

petek, 19. oktober 2012

Kdo smo kot skupina?

Kot skupina tvorimo Četo divjega medveda. S svojim živalskim prijateljem smo stkali vez preko bansa s pomenljivim besedilom:

»En medvedek je. In s kolesom gre. Z repkom mahlja, hojlari, hojlara.«

Svojo divjo naravo pa smo imeli možnost začutiti na hribčku med bloki, ko nas je prvinski nagon po nadvladi gnal k tekmovalnosti. Legvani Vs. opice. Če smo z bojnimi kriki in topotanjem v nejevoljo spravili tamkajšnje prebivalce, se jim iskrano opravičujemo. 

Kdo sem jaz?

Težko vprašanje. Zgovornejša kot ogledala so opažanja drugih. Z igrico risanja portretov je vsak posameznik spoznal, kakšen je v očeh ostalih članov čete. Same nepravilnosti. Saj v resnici smo lepši :)

Kdo pa so ostali?

Bili smo si enotni, da drug o drugem vemo premalo. Igrica, ki je sledila, nas je vse zelo zabavala. Tokrat za neumna vprašanja nihče ni bil kaznovan. Zidovi med nami so se rušili, ko so skrivnosti prihajale na dan.

A .K. si danes ni umela ušes, P. T. bi bil raje cigan kot rom, T. L. pa je priznala, da je »forever alone«.

Kdor ne uboga, ga tepe nadloga!

Tekom srečanja smo prišli do pomembne ugotovitve. Kljub velikim razlikam med nami, za vse veljajo enaka pravila. Si fan Justina Bieberja ali ne... pravil se moraš držati. Alternativa je krepljenje moči (beri: pumpanje).

Lekcija je tokrat zajemala dva osnovna dogovora. Prvič - na srečanja hodimo v krojih, in drugič – dvignjen prst voditelja v sebi skriva pomen.

Zaključku srečanja je dala poseben pečat Eva (tehnična pomoč z letošnjega tabora), katere obiska smo se vsi zelo razveselili.        

Uršula Mavrič