Skupno srečanje čet ljubljanskih stegov

V nedeljo, 10. 1. 2017, so Ljubljano napolnili skavti iz vseh petih ljubljanskih stegov. Izvidniki in vodnice smo se zbrali na Rakovniku pred cerkvijo, kjer smo se razdelili v skupine in se šli različne spoznavne igre. Na srečo smo bili izvidniki...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV2023
SKVO
obljube 2023
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO LJ6
0 rutke
obljube2016
Poslednji skupni SKVO vikend
SKVO 2023
SKVO LJ3

Skupno srečanje čet ljubljanskih stegov

nedelja, 8. januar 2017

V nedeljo, 10. 1. 2017, so Ljubljano napolnili skavti iz vseh petih ljubljanskih stegov. Izvidniki in vodnice smo se zbrali na Rakovniku pred cerkvijo, kjer smo se razdelili v skupine in se šli različne spoznavne igre. Na srečo smo bili izvidniki Ljubljane 3 v večini, zato se nam ni bilo potrebno prav pretirano ukvarjati z imeni. Kasneje smo se šli še dve igri Buldog, v kateri smo sodelovali vsi izvidniki.

Po uvodnih igrah so nas voditelji poslali na orientacijo, pri kateri smo šele na posamezni točki izvedeli, kje je naslednja točka. Kmalu je iz več manjših skupin nastala kar obsežna gruča khm khm….. mislim kolona ljudi. Po osmih najdenih točkah smo prišli do skavtarne, v kateri smo okupirali vse radiatorje in si greli zmrznjene ude.

Po približno pol ure ogrevanja smo odšli na dvorišče, kjer smo se šli še nekaj spoznavnih igric. Počasi se je ura začela približevati pol četrti, zato smo se odpravili do Prešernovega trga, kamor so prišli tudi vsi volčiči, klanovci in vseh dvoje bobrčkov (po Petrovih besedah). Tam smo se odigrali še zadnji bans srečanja. Sledilo je še fotografiranje in pa maša v Frančiškanski cerkvi, ki smo jo s pomočjo staršev napolnili do zadnjega kotička. Po maši smo se poslovili od novih in starih prijateljev ter napolnili domove naših družin.

Marljivi Volk