SKVO načrtovalni vikend

Ravno ko so meteorologi v prestolici začeli napovedovati bolj kapljevinsko vreme  (skavtski modreci bi vam znali povedati, da slabega vremena že davno ni več), smo se voditelji stega LJ3 podali na obalo, natančneje v Sečovlje, da slučajno ne bi...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO LJ3
obljube 2023
0 rutke
SKVO LJ6
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborBB23
SKVO
obljube2016
SKVO 2023

SKVO načrtovalni vikend

Ravno ko so meteorologi v prestolici začeli napovedovati bolj kapljevinsko vreme  (skavtski modreci bi vam znali povedati, da slabega vremena že davno ni več), smo se voditelji stega LJ3 podali na obalo, natančneje v Sečovlje, da slučajno ne bi zamudili priložnosti, da osončimo še načrte za naše delo, ki ga bomo izvajali v prihodnjih treh letih.

Po prihodu, obveznem kopanju in odlični večerji, smo medse sprejeli kar pet novih članov, ki so se z izpolnitvijo preizkušenj izkazali za dovolj zagrete in več kot usposobljene za naloge, ki so si jih zadali. Gašper, Jakob, Pia, Lucija in Tilen so v slovesnem kvadratu podpisali listino in se tako podali na pot voditeljstva. Večer smo zaključili ob kartanju in sproščenih pogovorih, dokler nismo, eni prej, drugi kasneje, zaviti v spalne vreče, zaspali.

Petek je bil dan, ko smo se, tokrat še uradno in v prenovljeni zasedbi, lotili načrtovanja. Pri tem nam je pomagal Primož, ki nas je s pomočjo vprašanj in Lukovega evangelija, spodbudil, da smo vsak pri sebi utrdili svojo voditeljsko zavezo in v njej (ponovno) prepoznali Božjo voljo. Na pomoč pri načrtovanju nam je priskočil tudi novi načelnik Nejc, ki nas je, s premišljeno tehniko dela po manjših skupinah, vodil do sklopov vprašanj, ključnih za delo in obstoj našega stega. Tretji nepogrešljivi člen pa je bil klanovec Gašper, ki nas je razvajal z odličnimi obroki. Po zasluženem večernem kopanju, smo v sklopu zabavnega večera odkrivali skrite talente in sposobnosti članov našega SKVO-ja. (Ali ste vedeli,  da dober del našega SKVOja- zdrži v »planku« 5 minut? Ali dejstvo, da naš stegovodja zdrži gravitacijsko silo šestih voditeljev?)

Sobotni dan smo začeli z badenballom – igro, pri kateri smo odvečno energijo pustili na igrišču in je letni načrt posledično nastajal brez posebnih napetosti. Po še enem odličnem kosilu, smo v manjših skupinah načrtovali še voditelji posameznih vej, nato pa dogodek zaključili z odbojko in zadnjim skokom v morje.

Voditelji LJ3 smo pripravljeni na novo skavtsko leto, pa vi? 

J.K. (Rock`n volk)