SKVO vikend 2014

Ker se voditelji že dobro poznamo, smo si na začetku skavtskega leta rezervirali prvi konec tedna v marcu za tradicionalni motivacijski vikend. Pol leta petkovih srečanj, izpitno obdobje, novoletne zaobljube in vsesplošna spomladanska utrujenost...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO LJ6
TaborIV2023
TaborBB23
SKVO
obljube2016
Poslednji skupni SKVO vikend
obljube 2023
SKVO LJ3
0 rutke

SKVO vikend 2014

sobota, 1. marec – nedelja, 2. marec 2014

Ker se voditelji že dobro poznamo, smo si na začetku skavtskega leta rezervirali prvi konec tedna v marcu za tradicionalni motivacijski vikend. Pol leta petkovih srečanj, izpitno obdobje, novoletne zaobljube in vsesplošna spomladanska utrujenost izčrpa še tako super voditelje … Po nabiranje novih moči in mega druženje smo se odpravili v sosednjo Italijo. Da pa združimo prijetno s koristnim, smo za vmesno postajo izbrali skavtsko trgovino, kjer smo kupili nov šotor!

V soboto, 1.3., zgodaj zjutraj smo se voditelji zbrali v Dravljah. Spravili smo se v dva avtomobila in krenili na pot. Prva postaja: bencinska črpalka in kava za na pot. Tam nas je prijetno presenetil klovn oziroma naša Bagira, ki očitno še edina premore dovolj otroškosti (ne glede na to, da v Italiji niso imeli pustne sobote :) K sreči je s seboj vzela dovolj pustnih rekvizitov za vse.

Voditelji čete smo pripravlii dnevni program. Prva točka: pustolovski pohod po Rilkejevi poti do Devinskega gradu. In nazaj. Vmes smo se ustavili na vseh razglednih ploščadih, v skritih rovih in skoraj preizkusili morje. In še preden smo ponovno sedli v avto, smo družno sklenili, da obvezno sledi kosilo. In če smo že v Italiji: Pizza, veniamo! Po odličnem okrepčilu smo si še na kratko ogledali znamenitosti Vidma.

Popoldne je bilo rezervirano za obisk skavtske trgovine. Zahvaljujoč poliglotu Benjaminu smo se kar hitro dogovorili. Veseli (končno bogatejši za nov šotor) smo se odzvali vabilu na ogled muzeja zgodovine tamkajšnjega skavtstva. V muzeju imajo res pestro zbirko spominkov, člankov, zastav, rutk, obsežen arhiv in še mnogo zanimivih stvari. Dan se je še prehitro prevesil v večer, zato smo se po ogledu odpeljali naravnost v vas Žabnice, kjer smo se nastanili v hiši, dobro znani skoraj celotnemu stegu :) Po večerji je program prevzela stegovodkinja Neža. Skupaj smo zelo produktivno načrtovali prihodnost našega stega in uspešno začrtali načrte za prihodnje leto. Po napornih urah smo si vsi zaslužili še sproščujoč veseli večer.

Zaradi nedeljskih obveznosti je morala polovica voditeljev še pred spanjem domov. In ker brez nas ni enako, so ostali spakirali že zgodaj dopoldne in nam sledili v Ljubljano.

Slike pa povejo več kot tisoč besed :)

Alenka, Navihana puma