SKVO vikend 2019

Bliža se začetek novega skavtskega leta in voditelji smo se, kot vsako leto, zbrali na SKVO vikendu. Zbrali smo se stari in novi - tedaj še bodoči - voditelji, z namenom načrtovanja novega skavtskega leta in razdeljevanja v trope. Izbrano je bilo...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborBB23
SKVO LJ3
Poslednji skupni SKVO vikend
SKVO
TaborIV 2022 ObljubaAmi
TaborIV2023
SKVO 2023
obljube2016
obljube 2023
SKVO LJ6

SKVO vikend 2019

petek, 27. september – nedelja, 29. september 2019

Bliža se začetek novega skavtskega leta in voditelji smo se, kot vsako leto, zbrali na SKVO vikendu. Zbrali smo se stari in novi - tedaj še bodoči - voditelji, z namenom načrtovanja novega skavtskega leta in razdeljevanja v trope. Izbrano je bilo čudovito obalno mestece, Izola.
Da bi mogli po napornem tednu zbrano in učinkovito načrtovati, je bilo treba popolnoma prevetriti glave. Le kako bi to storili prijetneje kot s sproščeno zabavo ob okusni večerji, zvokih kitare in nočnem plavanju v družbi zeleno-modro svetlikajočega se planktona.
V soboto smo se prebudili v čudovit dan in ga začeli z lahko jutranjo telovadbo, da bi se napolnili s svežim morskim zrakom in dobro voljo.
Po zajtrku so se nam pridružili še preostali voditelji in načrtovanje se je lahko začelo. A ne za čisto vse v celoti! Novi voditelji so, da bi bili med stare čisto zares sprejeti, morali opraviti še preizkus sestavljen iz treh nalog. Nekaj naključnih mimoidočih so morali naučiti vsaj en bans, drugi so jim morali povedati zakaj mislijo, da bi prav oni bili dobri voditelji in da bi opravili še zadnjo nalogo, so morali nekomu pomagati pri hišnih opravilih. Vse so morali dokumentirati. Moram vam povedati, da so otroci, ki so se učili bansov NORO uživali, besede njihovih staršev pa so bile polne hvale in navdušenja. Srečna gospodinja pa je lahko vsaj enkrat več dvignila noge v zrak, ko je pod njimi dirjal sesalec v rokah enega od bodočih voditeljev. Tudi vrt so dodobra uredili.
Po dnevu dolgih refleksij prejšnjega leta, načrtovanj novega in uspešno opravljenih preizkusov, je spet sledila večerna zabava. Navdušeni plesalci so z odlično energijo k plesu privabili tudi tiste, ki običajno svoje plati raje čvrsto prilepijo na trdno podlago, a se po nekaj uvodnih minutah to sploh ni več poznalo. Večina se je odpravila na plažo, a se le redki pogumneži niso zmenili za hladen večer in se vrgli v vodo. Drugi smo tokrat ostali na suhem in si večer popestrili s pogovorom in petjem a le do 22. ure, da le ne bi zmotili miru tam živečim.
Kot vsako jutro na skavtskih aktivnostih, smo tudi to začeli z jutranjo telovadbo. Morje je še vedno prijetno mlačno. Sledilo je načrtovanje po vejah, tokrat prvič po novih SVODih. Ko smo določili naloge posameznega voditelja v svoji veji, smo prostore očistili, kot nas tam nikoli ne bi bilo. Nekateri so se odpravili drugim dolžnostim naproti, ostali pa smo zavzeto iskali prostor, kjer bi si lahko ogledali finale evropskega prvenstva v odbojki. Začetek je bil res bučen in poln evforije. Kako se je končalo, pa verjetno veste.

Zrelaksirani kozorog