SKVO vikend Gore nad Idrijo 2021

Letošnji SKVO načrtovalni vikend ni bil običajen. Kako bi namreč lahko bil, ko pa je sledil tako neobičajnemu skavtskemu letu, polnem neobičajno izvedenih aktivnosti in dogodkov. V petek nas je na zbirno mesto prišlo neobičajno malo. Nabrali smo...

Naprej
Nazaj
Emonada
obljube2016
SKVO LJ6
obljube 2023
SKVO 2023
0 rutke
TaborBB23
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborIV 2022 ObljubaAmi
TaborIV2023
SKVO

SKVO vikend Gore nad Idrijo 2021

petek, 24. september – nedelja, 26. september 2021

Letošnji SKVO načrtovalni vikend ni bil običajen. Kako bi namreč lahko bil, ko pa je sledil tako neobičajnemu skavtskemu letu, polnem neobičajno izvedenih aktivnosti in dogodkov.

V petek nas je na zbirno mesto prišlo neobičajno malo. Nabrali smo potrebno opremo, jo zbasali v (samo) tri avtomobile in se odpravili proti Goram nad Idrijo.

Ob prihodu nas je že pričakala tehnična ekipa, ki je zakurila za sač. Mi pa smo se lotili priprave izzivov za sprejem novih voditeljev ter se posvetili trem novim prijateljem in bodočim stalnim gostom na naših načrtovalnih vikendih, ki slišijo na imena Samo-Ana-Liza. Strokovno so ocenili, da je naša voditeljska ekipa odlična, a da ostaja tudi prostor za izboljšave. Slednjih smo se lotili nemudoma – še isti večer smo po odlični večerji medse sprejeli nove nadobudne voditelje in (še kako neobičajno) sprejeli tudi nova stegovodja Petro in Davida. Razlogov za praznovanje je bilo dovolj, kar smo pridoma izkoristili.

Ker pa se vsaka noč konča in ker načrtovanje ne sme biti le zabavno, temveč tudi koristno, smo v soboto zjutraj začeli graditi načrte za prihodnja tri leta, pri čemer so se nam postopno pridruževali tudi manjkajoči voditelji. Opredelili smo glavna vodila, okoli katerih smo nato zastavili letni načrt za prihajajoče skavtsko leto. V puščavi smo imeli priložnost za premislek o svojih vrednotah in za (ponovno) utrditev odločitve za voditeljstvo.

Nedeljo smo začeli po vojaško – z jutranjo telovadbo, marširanjem in sklecami. Domačinom Gor smo se pridružili pri nedeljski sveti maši, nato pa poskrbeli za zunanjo podobo našega SKVO-ja s pravim »fotošutingom« v krojih. Sledilo je še malo dela, pospravljanje ter turnir trojk v odbojki.

Glede slednjega naj omenim, da je ekipa Amaterji začuda le za las izgubila finalni dvoboj. Zmaga bi bila še neobičajnejša… Zašvicani in polni visokoletečih ciljev za prihajajoče skavtsko leto smo se odpravili domov.

Voditelji vas v novem skavtskem letu že nestrpno pričakujemo!

 

Rockn volk