SKVO vikend na Murterju

Zadnji vikend v septembru smo se voditelji zbrali, da začrtamo novo skavtsko leto. Da pa bi bili kar najbolj produktivni, smo se odločili, da za 4 dni zapustimo oblačno Ljubljano in se odpeljemo v malo bolj stimulativno okolje :) Odpravili smo se na...

Naprej
Nazaj
Emonada
obljube 2023
SKVO LJ6
0 rutke
TaborIV2023
Poslednji skupni SKVO vikend
obljube2016
SKVO 2023
TaborBB23
SKVO
TaborIV 2022 ObljubaAmi

SKVO vikend na Murterju

petek, 26. september – torek, 30. september 2014

Zadnji vikend v septembru smo se voditelji zbrali, da začrtamo novo skavtsko leto. Da pa bi bili kar najbolj produktivni, smo se odločili, da za 4 dni zapustimo oblačno Ljubljano in se odpeljemo v malo bolj stimulativno okolje :) Odpravili smo se na Murter, kjer so nam jezuiti prijazno odstopili svojo hišo.

V petek zvečer smo prispeli. Najprej smo v svoje vrste sprejeli nove člane. Primoža, Akelo, Kačona Kajo, Petra in Markota. Bagira je žal manjkal. To pa je bila edina točka tega večera. Utrujeni od vožnje in preteklega tedna smo se odločili zaključiti dan.

V soboto dopoldan smo se resno lotili načrtovanja. Prvi del swot analize. Po kosilu smo se premaknili na plažo, kjer nam je naš novi DA Primož pripravil delavnico na temo duhovnosti, »kje in kdaj zajemam?«. In pogumni so prvič poskakali v vodo. Po večerji pa smo vzeli kitaro, pozavno in pesmarice, in na bližnji plaži, med borovci prepevali dolgo v noč :)

Nedelja. Dan smo začeli s sv. mašo, kar na terasi za našo okroglo mizo. V krojih seveda. Po maši pa spet na delo. Končali smo swot analizo petih področij in začeli z načrtovanjem za prihodnja 3 leta. Zadali smo si kar nekaj novih ciljev. Po kosilu smo imeli malo odmora za kratek sprehod do plaže, potem pa spet na delo. Da naš steg deluje tako dobro, je potrebno kar nekaj temeljitih priprav :) Pred večerjo smo se povzpeli na bližnji hrib, kjer smo dočakali sončni zahod. Na poti navzdol smo se ustavili pri cerkvici Gospe od Karavja, kjer smo si vzeli še čas za preučevanje zvezd. Bila je odlična priložnost, saj je bilo nebo popolnoma jasno, zvezd pa se je videlo na tisoče.

Prevzeti od lepot smo se odločili, da moramo na morju doživeti tudi sončni vzhod. Zjutraj okoli 6. ure smo se spet povzpeli na bližnji hrib in tam pričakali sonce. Čakali smo ga kar nekaj časa in kot vemo je tik pred vzhodom najbolj mraz :) ampak ko je vzšlo, je bilo čakanje poplačano. In vzhod smo izkoristili še za enkratno sv. mašo sredi skal.

V ponedeljek dopoldne smo še izkoristili delovno vnemo in energijo, imeli delavnico team buildinga, popoldne smo si pa rezervirali za izlet po Murterju. Parkirali smo v zalivu Kosirina. Za rekreacijo in malo dogodivščin smo odplavali do otočka Tužbina. Pogovorov, igranja kitare in petja tudi tokrat ni manjkalo. Zvečer smo začrtali še pomembne datume v novem letu in se posvetili programu po vejah. Po večerji je imela nenačrtovano še akela temo o pogovoru. Zadnji večer na obali pa smo izkoristili za nočno kopanje.

Torek dopoldne - pospravljanje hiše. Pred odhodom še obvezno slikanje. In pot proti domu s postankom na Otoku z ogledom starega jugoslovanskega letala :)