Tabaluga - Zimovanje VV

V petek, 13.2.2015, smo z volčiči odšli na zimovanje v Gorenje jezero pri Cerknici. Ko smo se vsi zbrali, smo se najprej razpakirali in nato povečerjali. Po večerji smo ugotovili, da nam je nekdo razdejal sobe in ukradel drevo življenja. Zato nas...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO LJ6
TaborBB23
obljube2016
SKVO LJ3
SKVO
TaborIV2023
0 rutke
SKVO 2023
Poslednji skupni SKVO vikend

Tabaluga - Zimovanje VV

petek, 13. februar – nedelja, 15. februar 2015

V petek, 13.2.2015, smo z volčiči odšli na zimovanje v Gorenje jezero pri Cerknici. Ko smo se vsi zbrali, smo se najprej razpakirali in nato povečerjali. Po večerji smo ugotovili, da nam je nekdo razdejal sobe in ukradel drevo življenja. Zato nas je obiskala želva Nasaja, ki nam je povedala, da nam je to storil hudobni snežak Arktos, ki je hotel s svojimi četami zasesti naše pašnike. Ko smo zaključili, smo si umili zobke in se odpravili spat.

V soboto zjutraj smo imeli prav posebno budnico, saj so nam voditelji našemljeni v maškare prinesli krofe, ker je bil pust. Z veseljem smo jih pojedli in odšli na jutranjo telovadbo ter notri na zajtrk. Nato smo se skupaj zabavali in prepevali himno Tabaluge. Potem smo odšli iskat alpske pašnike, medtem pa smo se kepali in uživali v snegu. Ko smo se vrnili, nas je že čakalo slastno kosilo. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa za sprostitev in počitek, saj smo potem morali v boj z Arktosom in njegovimi četami pingvinov. Ko je prišel čas, smo se vsi zbrali na pašnikih in bitka se je pričela. Pingvinom smo morali vzeti korenčke in jih zapičiti v snežaka, ki je bil na sredini pašnika. Po dolgotrajnem boju in z našo močno voljo smo jih premagali, zmago pa je prišel proslavit tudi Tabaluga, ki je hvaležnost pokazal z bruhanjem ognja. Proti večeru smo prejeli klic od Tabaluge, da nas nekaj čaka v gozdu. In res tam smo našli ogenj, zraven njega klobuk in korenček od Arktosa, ki se je stopil in seveda drevo življenja. Zvečer smo še skupaj prepevali, potem pa smo se utrujeni in s polnimi želodčki odpravili spat.

V nedeljo smo se zbudili bolj zgodaj, odšli na jutranjo telovadbo ter pozajtrkovali. Po zajtrku smo pospravili celo hišo ter se pripravili na sveto mašo. Ko so starši prispeli, smo najprej imeli mašo, na koncu pa smo pojedli kosilo, ki so nam ga prinesli naše mamice in očki.

Piki Puma, Čikaj