Tja in spet nazaj - Zimovanje čete, Videm-Dobrepolje

Tako kot vsako leto smo se Četa divjega medveda odpravili na zimovanje. Tokrat v Videm. Ko smo prispeli in odložili ruzake, smo si ogledali 1 del igre. Letošnja tema zimovanja je bila Hobit. Zato je vsaka skupina za svojega vodnika izdelala super...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO LJ6
SKVO LJ3
Poslednji skupni SKVO vikend
obljube 2023
TaborBB23
TaborIV2023
SKVO 2023
obljube2016
SKVO

Tja in spet nazaj - Zimovanje čete, Videm-Dobrepolje

KostumiTako kot vsako leto smo se Četa divjega medveda odpravili na zimovanje. Tokrat v Videm.

Ko smo prispeli in odložili ruzake, smo si ogledali 1 del igre. Letošnja tema zimovanja je bila Hobit. Zato je vsaka skupina za svojega vodnika izdelala super opravo. Ta je vsebovala neperebojen ščit, močen meč, čelado in oklep. Da bi bili res pravi hobiti, smo si vsi izdelali zgečkljive brade.
LokiKo smo bili že pošteno lačni, smo planili na večerjo. Škratje so nam pripravili okusno omleto. Za posladek pa so nam postregli z zeloo zanimivim eliksirjem moči. Kdor je bil kljub eliksirju premagan v boju kamen škarje papir, je dobil še eno zajemalko.
Po okrepčilni omleti je sledil veseeeli večer. Za nalogo je vsak vod (že na samostojnem sestanku) posnel reklamo za določeno stvar. Kozorogi za praktičen pas, volkovi za zabotrebce, čuki žvilco, orli štunf, antilope ruzak, lisice ščipalko, pume kompas in orke nožek. Reklame so bile zares izvirne, zato smo se pošteno nasmejali. Škoda le, da si 2 reklam nismo mogli ogledati. Nagrado za najbolšo reklamo so prejele antilope s topp shit ruzakom.
Na koncu dneva smo imeli še refleksijo, kjer smo lahko delili stvari tega dneva, ki nam bodo ostale v spominu. Zmatrani smo skočili v svoje spalke.

stavbeOb 7. uri nas je zbudil škrat in nas zbral, da si na svežem jutranjem zraku pretegnemo vse 4 okončine. Po zajtrku so nas škratje poslali na iskanje zaklada, ki ga čuva zmaj Smuag. Ko smo prišli na končno točko, so nas škratje pričakali z okusno pašto, ki je po napornem iskanju že kar pasala. Ko smo si nabrali novih moči, smo začeli z veliko igro. Vsaka škratja družina si je zgradila trdnjavo in izdelala loke. Velika igraVeliki škratje so nas oborožili še z pihalniki. Cilj igre je bil, da družina zbere čim več cekinčkov, ki smo jih nato zamenjali z kraljemm Thorinom za malico. S skupnimi močmi smo premagali še orke in tako pomagali kralju Thorinu spet najti svojo cenjeno Svetinjo. Nato smo se z občutkom zmagoslavja odpravili proti domu, kjer smo se z mašo zahvalili in prosili za blagoslov tega vikenda. Ob dobrotah, ki so jih starši prinesli, smo se še malo družili. Nato pa se polni nepozabnih spominov odpravili domov.

Mislim, da smo se v tem vikendu veliko naučili, poglobili vero preko katehez, utrdili voljo in polni skavtskega duha začeli ta teden, ki je bil pred nami.

Zlatosrčna orka