V iskanju prestolonaslednika v ekstremnem vremenu - Obljube 2019

Vreme nikakor ni bilo obetavno, na obzorju je bil najbolj mrzel majski vikend kar jih pomnim, napovedan je bil celo sneg do nižin – 700 metrov nadmorske. Nisem verjel. Ajd, da bo dež in to ja, snega se nismo nadejali. Skavti smo se zbrali v Dravljah...

Naprej
Nazaj
Emonada
obljube 2023
obljube2016
Poslednji skupni SKVO vikend
SKVO LJ6
0 rutke
SKVO LJ3
TaborIV2023
TaborBB23
SKVO 2023
TaborIV 2022 ObljubaAmi

V iskanju prestolonaslednika v ekstremnem vremenu - Obljube 2019

petek, 3. maj – nedelja, 5. maj 2019

Vreme nikakor ni bilo obetavno, na obzorju je bil najbolj mrzel majski vikend kar jih pomnim, napovedan je bil celo sneg do nižin – 700 metrov nadmorske. Nisem verjel. Ajd, da bo dež in to ja, snega se nismo nadejali.

Skavti smo se zbrali v Dravljah in se z avtobusoma (napolnili smo dva avtobusa, kljub temu, da so bile obljube med počitnicami in da vsak pameten človek, ki vidi takšno napoved, dvakrat premisli, če bi res rad večji del tega vikenda prespal zunaj) odpeljali proti severovzhodu.

Ko smo prispeli v Šmihel še vedno nismo točno vedeli, kaj se sploh dogaja, so pa nam neki renesančni vladarji naročili, da si postavimo bivališča – šotore, bivake ali pa kar uredimo prenočišče v vojvodski rezidenci. Kmalu se je izkazalo, kaj se dogaja.

Znašli smo se v severni Italiji v času renesanse. Deželi vlada družina De Gregori, ki pa je pravkar utrpela hudo izgubo. Umrla je vojvodinja in žena našega predragega vojvode Emanuela De Gregori, vse severnoitalijanske družine pa smo se ji prišle poklonit. Sledil je pogreb, večerja in nato krzni sestanek vojvodskega sveta, ki so ga poleg vojvode sestavljali še kardinal Virginio, prvi minister Ricardo, zakladnik Diego in poveljnik vojske Amadeo. Vojvodovi zaupniki so vojvodo Masimiliana opozorili na dejstvo, da odkar je vdovec ne more več računati na to, da bi dobil sina, in ker tega še nima, ima pa hčer, je nujno, da ji čim prej poiščejo snubca in s tem zagotovijo, da se ohranita mir in blagostanje v deželi. Vojvoda je tako pozval vse družine, da pripravijo snubce, ki se bodo potegovali za roko njegove hčere, princese Laure.

Zjutraj so družine predstavile svoje snubce, Laura pa jim je podelila trakove, ki so jih nosili zavezane okoli nadlakti. S tem so pokazali, da so snubci, vendar tudi tvegali, saj če jim je kdo ukradel oba trakova, so izpadli iz igre, da bi postali snubci. Dopoldne so se družine pomerile v različnih obrteh, od plesa in risanja, do prve pomoči in iskanja užitnih rastlin in zelišč, streljanja z lokom in metanja hloda. Z uspešnostjo na teh dejavnostih so si družine zaslužile zlata zrna, ki so jih potrebovala kasneje.

Popoldne se je vsaka veja pripravljala na obljube s svojimi preizkušnjami in izzivi za skavte, ki so dajali obljubo, četa je izvedla še nekaj izpitov, klan spekel piščanca. Čas za večerjo se je bližal in čas je bil, da se družine znova izkažejo. Glede na uspeh v nabiranju zlatih zrn so družine lahko izbirale iz večje izbire nabora sestavin za kuhanje večerje, toda sestavine so dobili vsi. Vsaka družina je pripravila svoje ognjišče in se trudila pripraviti najboljšo jed za gurmanskega vojvodo. Vojvodski svet je nato te odlične dobrote, ki so bile tudi izjemno estetsko dekorirane preizkusil, po večerji pa so se snubci pomerili še v viteškem dvoboju. Srce princese je naposled osvojil princ Gregor, ki je postal tudi princesin zaročenec in je prejel tudi kraljevsko sekiro za doto.

Zvečer so nas še presenetili domačini, ki so nam ukradli zastave z jambora, kljub temu, da nočna igra še ni potekala, vendar smo zastave zjutraj k sreči našli. Po noči pa se je zgodila še ena nezgoda. V kraje je prišla kuga, črna smrt, in večina prebivalcev je zbolela. V obupu, da bi rešil svoje ljudi, je vojvoda svojo hčerko za ženo zaupal francoskemu lekarnarju L'clercu, ki je zagotovil zdravilo za vojvodstvo.

Sledile so obljube v vetru in čisto pravem snegu, ki si jih bomo tako skavti, ki smo kljub najmočnejšemu sneženju, kar smo jih videli letos vztrajali v kvadratu, da so vsi skavti, ki so bili pripravljeni dali obljubo. Po maši je sledilo še kosilo in že smo se hiteli nazaj v tople domove

Univerzalni orel