Veličina uspeha

»Ko imaš v rokah zemljevid in potem cesta zavije ravno v tisto smer kamor mora in točno veš kje si, kam greš in kaj bo za naslednjim ovinkom. Takrat postaneš neizmerno dobre volje!« - Klara Merše Prišla je sobota, 20. 10. 2012 in z njo Jakec,...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV 2022 ObljubaAmi
obljube2016
SKVO
SKVO LJ3
obljube 2023
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborBB23
0 rutke
SKVO LJ6
SKVO 2023

Veličina uspeha

sobota, 20. oktober – nedelja, 21. oktober 2012

»Ko imaš v rokah zemljevid in potem cesta zavije ravno v tisto smer kamor mora in točno veš kje si, kam greš in kaj bo za naslednjim ovinkom. Takrat postaneš neizmerno dobre volje!«

- Klara Merše

Prišla je sobota, 20. 10. 2012 in z njo Jakec, skavtsko orientacijsko tekmovanje. Člani ekip Linkidu, Medvedi, Kroljoti in Kokrda smo v Logatcu s ponosom zastopali stegovske barve.

Za vodilo so si Medvedi izbrali slavni rek, ki poudarja važnost sodelovanja. »Konkurenca je bila za nas prehuda«, je pojasnil Vid Svetina, Martin Smrekar pa je priznal, da jim manjka teoretičnega znanja. Skavtski priročnik v roke, pa bo primankljaj odpravljen! :) Sicer so bili fantje nad Jakcem zelo navdušeni, najbolj pa jim bo v spominu ostala neprespana noč. »Najbol je blo!« je dogajanje v dvorani po pisku tišine na kratko povzel Domen Šega.

Pomembnejše od tekmovanja samega je bilo za Kroljote (tekmovali so v kategoriji PP) opazovanje lisic na poti, uživanje v radostih soteskanja in prepuščanje masažnim prijemom skavtinj po prihodu na cilj :) »Vzel smo si ga na izi« je obrazložil Andrej Kokalj.

Članice skupine Kokrda pa smo tekmovanje vzele nadvse resno. Ob prihodu na prizorišče smo se zavlekle vsaka v svoj kot,  kjer smo z literaturo v roki pilile svoje zavidanja vredno znanje :) Triangulacije, magnetne deklinacije in tisočine so v nočeh pred tekmovanjem vdirale v naše sanje, topografske znake pa smo že halucinirale :) 

Še nekaj razteznih vaj in polne adrenalina smo bile po uspešno odpisanih testih pripravljene na vse napore.  »Kokrda! Tok pa bo!« smo se gromko zadrle, preverile karto in se pognale v hladno noč. Težavnost naše kategorije je bila kvadrirana (Jakec na kvadrat), prav tako pa je bil ob prihodu na cilj kvadriran naš »team spirit«. Po sedmih urah teka sta imela tuš in vodoravni položaj na nas blagodejni učinek.

Z zasedenim petim mestom smo krepko presegle lastna pričakovanja. »Ni nam para,« je zaključila Neža Rus in pri tem imela v mislih dejstvo, da smo edina ženska ekipa v kategoriji. »Prestavljamo meje,« je z zanosom izjavila Polona Čampa. »Naslednje leto pa na zmago!« je vzkliknila njena elana polna sestra Alenka :)

Sedaj pa k našim velikim zmagovalkam. Ekipa Linkidu je v kategoriji IV dosegla drugo mesto!!! Petra, Andreja, Teja, Klara in Maruša ...... zapisane boste v zgodovino našega stega. Slava vam!

Sledijo citati šampionk:

»Ko smo zvedle, da smo druge, sem se počutla genialno. Ena izmed najbolših stvari je bil tud večerni žur, kjer nam je pel najboljši bend ever«

- Teja Lenaršič

»Moji občutki ob tem dosežku so izjemni! Ful mi je blo tut fajn vidt tok skavtov na kupu.«

- Maruša Rus

»Vzdušje je bilo megafantastično. Spoznali smo veliko novih skavtov in srečali stare prijatelje. Naloge na točkah so bile izvirne in zabavne. Komi čakam da gremo naslednje leto spet!«

- Andreja Merše

»Kdor se letošnjega Jakca ni udeležil, naj naslednje leto gre, ker mu ne bo žou...!!«

- Petra Suhoveršnik 

»Zapomnila si bom marsikaj, med drugim prav gotovo tudi živčno čakanje na rezultate, vsekakor pa mi Jakec ostaja v spominu kot eden nepozabnih dogodkov, na katerega se prav gotovo vrnem tudi drugo leto.«

- Klara Merše

»Sprejmite izziv! Le tako boste začutili veličino uspeha.« - geslo neznanega avtorja, s katerim bi rada zaključila to zgodbo. Naj vam da misliti!

Uršula Mavrič