Vodniški vikend 2018

V soboto, 15.12. smo se višji vod dobili v Dravljah ob 7.30. Na žalost je kar nekaj skavtov iz višjega voda manjkalo. S kombijem smo se odpeljali v vas blizu Grosupljega. Ko smo prispeli tja, je bilo v hiši zelo mrzlo. Vsi smo bili zadekani v spalke...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV2023
obljube 2023
SKVO LJ6
obljube2016
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO LJ3
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborBB23
0 rutke
SKVO 2023

Vodniški vikend 2018

sobota, 15. december – nedelja, 16. december 2018

V soboto, 15.12. smo se višji vod dobili v Dravljah ob 7.30. Na žalost je kar nekaj skavtov iz višjega voda manjkalo. S kombijem smo se odpeljali v vas blizu Grosupljega. Ko smo prispeli tja, je bilo v hiši zelo mrzlo. Vsi smo bili zadekani v spalke s šalom, rokavicami, kapami, bundami… Potem smo zakurili z drvmi v peči, da se je hiša malo ogrela. Kosilo smo skuhali višji vod, voditelji pa so šli na sprehod. Za kosilo smo imeli tortilije z zelenjavno-mesno omako in tiramisu. Bilo je zares dobro. Potem smo še malo prepevali, počivali, imeli krajša »predavanja«. Popoldne smo šli ob zamrznjeno jezero in probali zakuriti s kresilom v snegu. Uspelo nam je. Nabrali smo še veliko drv in dračja ter netiva za švedsko baklo v nedeljo. Imeli smo tudi mašo. Zvečer smo se šli zares zabavno igro, ob kateri smo se nasmejali. Nato smo se zrihtali in šli spat.

V nedeljo smo se zbudili ob 7.50 in imeli jutranjo telovadbo. Andreja je vmes zamesila kruh. Ko smo prišli z jutranje telovadbe smo imeli zajtrk in Andrejin kruh je bil odličen. Potem smo hišo pospravili, si naredili še kosilo na švedski bakli (imeli smo rižoto in sadni kompot) in se odpravili v Dravlje. Tam smo počakali še na vaje za LMB, ker smo potem pri maši prepevali.

Imeli smo res dober, zapolnjen vikend. Veliko smo se smejali, izvedeli kaj novega, predvsem pa smo se povezali z voditelji, še posebej pa med sabo z višjim vodom.

 

Klara Svetina