Zimovanje Čete Plemenitih Plavčkov 2022

"Dan, ko je Modra četa postala Četa plemenitih plavčkov"   V soboto 5.3. ob 8.30 smo se s četo zbrali v Gornjem Igu. Ko smo se vsi zbrali, smo se peš odpravili na neko planoto. Tam smo se najprej igrali nekaj iger, dopoldne pa po skupinah delali...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborIV2023
SKVO
obljube2016
SKVO 2023
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO LJ6
0 rutke
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborBB23
obljube 2023

Zimovanje Čete Plemenitih Plavčkov 2022

sobota, 5. marec – nedelja, 6. marec 2022

"Dan, ko je Modra četa postala Četa plemenitih plavčkov"

 

V soboto 5.3. ob 8.30 smo se s četo zbrali v Gornjem Igu. Ko smo se vsi zbrali, smo se peš odpravili na neko planoto. Tam smo se najprej igrali nekaj iger, dopoldne pa po skupinah delali bivake optimiste. Napočil je čas za kosilo. Po kosilu smo odšli ocenit bivake, po ocenjevanju pa smo zakurili ogenj. Potem smo poslušali pridigo patra Primoža. Ko je bilo konec pridige, smo se dali v tri skupine in odigrali turnir rovrčka. Po turnirju je bil kvadrat, tam pa smo izbrali ime naše čete. Po koncu kvadrata smo pospravili tabor in odšli nazaj do zbirnega mesta, kjer so nas čakali starši.

 

Najbolj zagreti in navdušeni skavtje smo se dobili tudi v nedeljo pri jutranji maši in se odpravili do gozda v Pržanu, kjer smo spoznali še nekaj skavtskih veščin. Posekali smo nekaj sušic in zakurili ogenj. Na žerjavici smo v mahu skuhali jajca, učili smo se zakuriti z lokom, postavili stolp in popoldne zaključili z bojem v obliki zastavic.

 

Kaj je od zimovanja ostalo vsakemu izmed nas?

 

Najbolj si bom zapomnil/la:

Da sem zažgala trepalnice in da je blo ful mrzlo.

Bilo mi je všeč, bilo je mrzlo, skoraj sem zmrznila.

Na zimovanju smo se imeli fino

čeprav imeli smo mrzlo zimo.

Kuhala sta nam julija in rok

torej dva para pridnih rok.

Voditli so za nas skrbeli

in vsi dobro se imeli.

Blo je nenormalno mrzlo, makaroni so zaradi Rokove krvi bili še boljši kot bi bili brez nje, izbrali smo ime in klic za našo četo

Čeprav so se ukrepi sprostili, je bilo zimovanje enodnevno, oz. nismo prespali. Igrali smo se par iger in zgradili bivake. Ker je bilo mrzlo smo se tudi pogreli ob ognju in si malo zažgali bunde, lase, trepalnice... haha

Meni je bilo zimovanje zelo zabavno, zanimivo, poučno in mrzlo. Ful mi je bilo všeč da smo se naučil narest optimista in da smo spoznali vse clane čete malo bolje. Najbolj všeč mi je pa bilo da smo izbrali ime čete.

Meni je bilo všeč to da nismo bili samo po vodih (smo se še mal z drugimi ljudmi pogovarjal) in da smo se igral roverčka. Mogoče je mal preveč pihal.

Men je blo ful vsec da smo izbral ime za ceto, pa da smo se spoznal z drugimi. Samo vreme je blo pa res čudno.

Všeč mi je bilo da ko smo delali po skupinah da nismo bili po vodih ampak mešano. In všeč so mi bile igrice o volku in sedmih kozličkih.

Men je blo fajn da smo delal bivake. Je blo pa ful mrzlo.

Bilo je mrzlo. Dobro smo jedli. Dobro je bilo da smo se igral roverčka in da smo delali bivake.

Men je blo na zimovanju ful dobr, ker je blo velik aktivnosti. Izbral smo naj epsko ime za četo. Sam mal me je zebl.

Všeč mi je bilo, ker smo se med postavljanjem bivakov lahko družili/bolje spoznali tudi ostale člane naše čete. Vesela sem tudi da smo končno izbrali ime čete in lahko skavtom iz Celja plemenito povemo, da smo iz ČETE PLEMENITIH PLAVČKOV. Hvaležna sem, da smo se lahko družili in se spoznavali, čeprav samo en dan.

Meni je bilo všeč postavljanje bivakov, da smo se lahko kaj novega naučili in da smo se spoprijateljil tudi z drugimi iz čete. Seveda bi mi bilo bolj všeč če bi prespali in bili skupaj cel vikend, vendar smo ta čas ki smo ga skupaj preživeli dobro izkoristili.

Meni je bilo všeč, ko smo postavljali bivake. Zelo je bilo dobro kosilo (še posebej omakica). Všeč mi je bil turnir roverčka.

Ne glede na to, da je bilo mrzlo, sem užival v gradnji bivakov s soskavti ter zabavanju.
1.Bilo je zelo mrzlo, zaradi tega smo se igrali “finsko lovljenje” (priporočana igra).
2.Naredili smo optimiste, ki so kar uspeli.
3.Zvečer smo se greli.