Zimovanje VV: Mongoli osvajajo Kitajsko

1.3.2019 se je krdelo Košatih repov ob 17:30 odpravilo v (vražjo) Vranjo peč. Odšli smo z avtobusom, na katerem smo dobili namige, kaj bo celotna tema zimovanja. To so bili Mongoli. Čim smo prišli pred "jurto" (hiša po mongolsko), smo se...

Naprej
Nazaj
Emonada
SKVO
Poslednji skupni SKVO vikend
0 rutke
TaborIV2023
obljube 2023
SKVO LJ3
TaborBB23
TaborIV 2022 ObljubaAmi
SKVO LJ6
obljube2016

Zimovanje VV: Mongoli osvajajo Kitajsko

petek, 1. marec – nedelja, 3. marec 2019

1.3.2019 se je krdelo Košatih repov ob 17:30 odpravilo v (vražjo) Vranjo peč. Odšli smo z avtobusom, na katerem smo dobili namige, kaj bo celotna tema zimovanja. To so bili Mongoli. Čim smo prišli pred "jurto" (hiša po mongolsko), smo se postavili v vrsto in čakali na dovoljenje za vstop. V jurti je sledil obred. Iz volkov smo se prelevili v Mongole. To je bilo mogočno ljudstvo, izredno disciplinirano, močno, pogumno in povezano z naravo. Tem vrednotam smo sledili tudi mi sami. Razdelili smo se v štiri plemena. Jahače, vojake, lovce in varuhe ognja. Po večerji smo imeli zabavni program, kjer se je moralo vsako pleme najprej predstaviti s svojo himno, nato pa še opisati enega izmed velikih Mongolov, ki je ustanovil njihovo pleme. Nato smo se pripravili na spanje, zmolili in po pravljici za lahko noč trdno zaspali.

V soboto smo se zbudili že navsezgodaj zjutraj ob glasbi tradicionalnih Mongolskih pevcev. Nato je sledila jutranja telovadba, po njej pa mlečni riž za zajtrk. Ko smo bili siti, smo se odpravili na pohod nad Kitajsko. Kot Mongolom je bil naš cilj zavzeti čim večji del sveta. To smo dosegli tako, da smo se na poti do Kitajske urili v različnih veščinah kot so streljanje z lokom, ciljanje predmetov z kamenjem, jahanje drug drugega in petje mongolskih borilnih pesmi. Ko smo le prišli do obljubljene Kitajske, smo naleteli na še eno oviro. Kitajci nam je niso želeli dati brez boja. Svoje sposobnosti smo morali pokazati v moči in hitrosti. Prehiteti smo jih morali s hoduljami in premagati v ruvanju z armafleksi. Po daljšem boju smo jih le premagali in od njih dobili ključ Kitajske. Ker so tako hitro zbežali, so za seboj pustili tudi hrenovke, katere smo z veseljem pojedli. Nekaj časa smo se še igrali na travniku, nato pa smo imeli katehezo, na kateri smo se pogovarjali o zmernosti. Poslušali smo o kralju Salamonu in njegovem pogovoru z Bogom. V tišini smo nato vsak pri sebi razmislili, katerim stvarem se bomo ta postni čas lahko odpovedali. Nato smo se igrali tudi roverčka in zastavice. Zvečer smo se vrnili v jurto in pojedli večerjo, potem pa smo imeli pustno rajanje. Vsako pleme se je moralo našemiti svoji nalogi primerno in jo predstaviti drugim. Za poslastico smo dobili tudi krofe. Nato smo se še malo pozabavali,  pripravili na spanje, zmolili in po pravljici zaspali.

V nedeljo smo bili prav tako že zgodaj pokonci ter začeli telovaditi. Potem smo pozajtrkovali in se še zadnjič razvrstili po plemenih. Vsak izmed Mongolov je dobil list, na katerega je narisal grb, ki najbolj predstavlja njega samega. Nato je vsako pleme moralo narisati še svoj lasten grb. Po delavnici smo začeli pospravljati. Vsak je imel svojo zadolžitev in kaj kmalu je bila cela jurta čista. Nato smo se usedli pred njo ter peli pesmi. Pripravili smo se tudi na mašo, ki smo jo imeli na travniku za jurto. Vsako pleme je imelo pri maši svojo zadolžitev. Nato smo se še vsi do sitega najedli dobrot, ki so jih prinesli starši od doma ter zadovoljni po uspešno zaključenem zimovanju odšli domov.

Dober lov!

Rama