Zimovanje krdela košatih repkov

Pirati za en vikend Gusarski kapitan Edvard Črnosrčni je potreboval novo posadko za svojo ladjo Črni biser. Našel jo je med volčiči krdela Košatih repkov. V petek ob 17:30 jih je nabral s pomočjo svoje prve oficirke Elizabete Barbarosse in jih...

Naprej
Nazaj
Emonada
0 rutke
obljube 2023
SKVO LJ6
TaborIV 2022 ObljubaAmi
TaborIV2023
obljube2016
SKVO
TaborBB23
Poslednji skupni SKVO vikend
SKVO 2023

Zimovanje krdela košatih repkov

petek, 3. marec – nedelja, 5. marec 2023

Pirati za en vikend

Gusarski kapitan Edvard Črnosrčni je potreboval novo posadko za svojo ladjo Črni biser. Našel jo je med volčiči krdela Košatih repkov. V petek ob 17:30 jih je nabral s pomočjo svoje prve oficirke Elizabete Barbarosse in jih spravil do pristanišča Sveti Lenart. S pomočjo krmarja Tonija Lesenenoge in kuharice sta jih začela uriti. Novi mornarji so dobili svoje mornarske čepice, potem pa se spoznali z gusarskimi aktivnostmi, kot so hoja po dili, plezanje na jambor, papige in ladijskih plesov. Vmes se je s svojega oglednega koša spustil še izvidnik in podelil nekaj svojih izkušenj. Ko je bil Kapitan zadovoljen z veščinami posadke, so šli spat z obljubami o gusarskih dogodivščinah.

V soboto so se gusarji zbudili nad morjem (megle). Ta dan verjetno ne bo nič s plovbo. Med zajtrkom pa je kuharica pojedla nekaj  čudnega, zato jo je posadka pustila počivat. Pod budnim očesom starih gusarjev so okrasili in dokončali svoje gusarske čepice ter s tem postali pravi člani piratske posadke. Od kapitana so dobili svojo prvo plačo, 1 cel zlatnik! Ker pa se je zdravstveno stanje kuharice vmes poslabšalo, so ugotovili, da morajo poiskati zdravilo. Krmar Toni se je spomnil, da je nekoč imel zemljevid do zdravila, a ga je založil, ko se je poln ruma ponoči šel zbistrit. Posadka se je torej zagnala poiskati zemljevid okoli pristanišča. Našel ga je gusar Amadej, v steklenici od ruma. Za nagrado je prejel še tri zlatnike, steklenico pa so razbili. Gusarski zemljevid jim je kazal lokacijo zdravila sredi otokov Svetega Tomaža. Odpravili so se torej na pustolovščino.

 Na poti jim je kapitan Edvard govoril o svojih pustolovščinah in poslal kuharico in krmarja Tonija nazaj, saj ni bila dovolj pri močeh za vzpon na vrh otoka svetega Tomaža.  Zemljevid je bil zastarel, zato so gusarji šli kar po bregu do vrha otoka, kjer je mornar Luka našel skrinjo z zdravilom. A prejoj! Skrinja je bila zaklenjena, ključa pa nikjer! Se je spomnil kapitan, da ima na ladji univerzalni ključ, zato so se po počitku in malici odpravili nazaj v pristanišče. Pričakal jih je krmar Toni s kosilom. Po kosilu in prostem času pa so gusarji želeli pridobiti ključ od kapitana. Postal je muhast in je za zameno želel novo ribiško mrežo. Ribiško mrežo jim lahko pomaga splesti Elizabeta, če oni njej pomagajo spesniti gusarsko himno. Pisanje gusarske himne jih zna naučiti izvidnik, a le v primeru, da so pravi pirati in so že streljali s topom. Streljanja s topom jih zna naučiti kuharica, vendar se mora posadka najprej izkazati v moči. S tem pa jim zna pomagat krmar Toni. Toni jim razloži, da svojo moč izkažejo v vlečenju vrvi nasproti starim piratom. Posadka je v svoji želji pomagati kuharici opravila vse muhaste naloge kot za šalo in od kapitana dobila odklenjeno skrinjo z zdravilom. V njej je bila (rum) kokos kroglica in ko jo je kuharica zaužila, se je pozdravila. Sledila je denarna nagrada od kapitana za uspešno opravljeno pustolovščino. Vsak je dobil 3 cekine, mornar Luka pa še dodatne 3, saj je našel skrinjo z zdravilom.

Uspešnost so praznovali z igrami s kartami, kjer so stavili svoje zlatnike, obubožali, bogateli, vsekakor pa skubili kapitana do kosti. Po večerji pa se je odprla krčma Na majavi palubi, kjer so s svojimi težko pridobljenimi in priigranimi cekini lahko naročili razne gusarske pijače, ki jih je mešal izvidnik. Po divjem večeru se je dan končal.

V nedeljo je posadka prepričala kapitana, da gredo k maši. Svet se mu je odprl in zavrnil je svoje gusarske poti. Razpustil je svojo posadko in jih po pojedini poslal domov.

Akela - Bombastični kozorog