Zimovanje krdela spretnih tačk

Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke Sveti Jošt nad Kranjem V petek popoldne sem se z očetom odpravil do postaje Vižmarje. Na postaji sta že bila Bagira in Iki. Volčiči smo se odpravili z vlakom v Kranj. S sabo nismo imeli velikih...

Naprej
Nazaj
Emonada
SKVO LJ3
SKVO
TaborIV2023
TaborBB23
SKVO LJ6
Poslednji skupni SKVO vikend
obljube 2023
obljube2016
0 rutke
TaborIV 2022 ObljubaAmi

Zimovanje krdela spretnih tačk

petek, 3. marec – nedelja, 5. marec 2023

Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke

Sveti Jošt nad Kranjem

V petek popoldne sem se z očetom odpravil do postaje Vižmarje. Na postaji sta že bila Bagira in Iki. Volčiči smo se odpravili z vlakom v Kranj. S sabo nismo imeli velikih nahrbtnikov, te nam je odpeljal kombi. Zimovanje smo imeli na hribu sveti Jošt in tja smo morali peš. Ko smo prispeli na naš cilj, se je začelo dogajanje: s pomočjo časovne zanke smo se prestavili v leto 1940. Izvedeli smo, da bo naša naloga pregnati sence. Sence so ljudje, ki so se uprli časovnim zankam.

Naslednje jutro smo pojedli zajtrk. Ko sta v sobo prišla Tomas in John sta nam pokazala neko pismo, zraven sta našla tudi zemljevid. Ugotovili smo, da lahko s pomočjo zemljevida najdemo šifre, ki so nam pomagale razvozlati pismo. Ko smo našli vse šifre smo se vrnili v kočo. Pred kočo sta Jakob in Jakob dešifrirala pismo. Med tem smo nekateri postavljali ogenj. Po popoldanskem sankanju pa se je zgodilo najpomembnejše - boj s sencami. Mislim, da je ta dogodek ostal vsem najbolj v spominu. Tudi Viktorja si bomo vsi dobro zapomnili. Viktor je tudi del te skupine iz leta 1940. Zanimivo se nam je zdelo, da ga je senca vrgla, toda on jo je lahko še v zadnjem hipu pregnal. Viktor se je ves čas čudno obnašal, on je pri sebi samo ob določeni uri in sicer 11.15. 

To zimovanje je bilo zares polno napetih zgodb. Ne samo, da smo uživali v zgodbi iz leta 1940, ampak tudi ob zgodbah, ki smo si jih pripovedovali volčiči med seboj.

volčič Rok