Zlato ušlo za en kol!

Na tradicionalnem petem prvenstvu v roverčku Na kol, je že v predskupini ekipa Novega mesta premagala še neuigrano ekipo Ljubljane 3, ki ji je tedaj še manjkal eden glavnih napadalcev Oskar Dragan. Proti Ljubljani 5 se je nato ekipa, ki je nato do...

Naprej
Nazaj
Emonada
SKVO 2023
TaborIV 2022 ObljubaAmi
Poslednji skupni SKVO vikend
TaborIV2023
obljube 2023
SKVO LJ6
SKVO
obljube2016
TaborBB23
0 rutke

Zlato ušlo za en kol!

Na tradicionalnem petem prvenstvu v roverčku Na kol, je že v predskupini ekipa Novega mesta premagala še neuigrano ekipo Ljubljane 3, ki ji je tedaj še manjkal eden glavnih napadalcev Oskar Dragan. Proti Ljubljani 5 se je nato ekipa, ki je nato do finala ostala neporažena, že uigrala in koli so se kar vrstili.

V napadu so letos blesteli Rok Planinc in Oskar Dragan, ki sta s hitro, neutrudno in nepredvidljivo igro prestregla neverjetno mnogo podaj, ter Andrej Kokalj, ki je uspešne kole metal tudi s sredine igrišča. Klemen Čemažar in Marko Novak, ki stas svojo odločno igro in natančnimi podajami igro usmerjala od zadaj in iz sredine, od koder sta izvedla več neustavljivih prodorov v ospredje. Odlično so se izkazala tudi vsa štiri dekleta, Urša Šega, Andreja Merše, Anja Čemažar in Marjanca Kocmur, ki je igro roverček spoznala šele na turnirju. Urša, ki je blestela že lani, se je letos vpisala med najboljše strelke. Že legendarnega Žana Dragana, ki je v preteklih letih veljal za neprebojni ščit, je letos odlično nasledil Domen Šega, ki je prestregal cele serije metov na kol nasprotnih ekip, njegova višina pa je bila odločilna v prenekaterem skoku in podaji prek igrišča, tudi na kol, kjer je dolgoletnega branilca Matijo Rusa letos nadomestil Peter Merše.

Z odločno igro proti Ljubljani 5 se je Ljubljana 3 uvrstila v drugi del tekmovanja, kjer je pred kosilom nadigrala Cerknico, po kosilu pa še Žiri in tako postala vodilna v skupini E.

Letošnji Na kol je bil tudi dobrodelno obarvan. Organizatorji so zbirali prostovoljne prispevke za projekt Botrstvo v Sloveniji, ki skrbi za otroke iz socialno ogroženih družin. Po predstavitvi projekta je sledilo tekmovanje v karaokah. Iz vsake ekipe sta sodelovala pevec ali dva. Pri Ljubljani 3 sta se za predstavitev svojega pevskega talenta odločila Urša Šega in Andrej Kokalj, ki sta pela nekdaj najpopularnejšo pesem čete Divjega medveda, Krokodilčki. Po mnenju občinstva je bila najbolje izvedena Rolling in the Deep v izvedbi Koroške 1.

V polfinalu je Ljubljana 3 suvereno premagala organizatorje iz Ljubljane 4, kljub morebitnemu nasprotju interesov sodnikov na tej tekmi, pa ocenjujemo, da je bilo sojenje na tej tekmi povsem korektno. Prava drama se je odvijala na tekmi za tretje mesto med Ljubljano 4 in Cerknico, saj sta bili moštvi do samega konca igre povsem izenačeni. Tekmi sta zato sledila kar dva sodnikova podaljška. Ker niti po dveh sodnikovih podaljških nobeni ekipi ni uspelo zmagati je sledilo metanje prostih metov s sredine igrišča, pri čemer je Cerknica v tretji rundi zadela kol več kot organizatorji in si s tem zagotovila pokal.

V finalu se je Ljubljana 3 ponovno srečala z Novim mestom. Tokrat je na igrišču za Ljubljano 3 manjkala zvezdnica Andreja Merše, ki je prizorišče zapustila zaradi nujnih obveznosti. Kljub uspešnemu naskoku Novega mesta v začetku igre, je Ljubljana 3 hitro ujela ritem in nasprotnike dohitela in celo prehitela. Ob polčasu so Ljubljančani vodili za točko. Proti koncu drugega polčasa so vodenje igre ponovno prevzeli Novomeščani. Naša izbrana vrsta jih je do konca skoraj že ujela in morda bi celo izsilili podaljške, a se je sodnik nekoliko sporno pri zadnjem prekršku nad Ljubljančani odločil drugače. Roverčka tako niso dobili modri in zeleni so tako zaključili igro s točko prednosti.

Po dveh zaporednih zlatih pokalih v skavtsko sobo sedaj prihaja srebrni, kar je odličen rezultat, še posebej ob dejstvu, da je med igralci Ljubljane 3 manjkalo nekaj ključnih imen, več nosilcev igre, pa v tem elitnem tekmovanju še ni tekmovalo. Zahvala gre tudi Ljubljani 4 in tamkajšnjemu klanu Gremo se basat, ki je odlično izpeljal že peti tradicionalni turnir v roverčku.

 

Peter Merše

Spletna stran organizatorja, kjer najdete več fotografij in poročilo o dogodku: http://na-kol.skavt.net/na-kol-2013