Štrudli za po peš ponovno dosegli stopničke na Jakcu

Ekipa Štrudli za po peš je letos znova dosegla stopničke na Jakcu, skavtskem orientacijskem tekmovanju. Ekipa, ki ostaja že več let nespremenjena (Jani Kocmur, Petra Suhoveršnik, Domen Šega, Andreja Merše, Jan Dobre) in skoraj vedno doseže...

Naprej
Nazaj
Emonada
TaborBB23
0 rutke
SKVO
SKVO LJ3
Poslednji skupni SKVO vikend
SKVO 2023
obljube 2023
SKVO LJ6
TaborIV 2022 ObljubaAmi
obljube2016

Štrudli za po peš ponovno dosegli stopničke na Jakcu

ekipa Štrudli za po pešEkipa Štrudli za po peš je letos znova dosegla stopničke na Jakcu, skavtskem orientacijskem tekmovanju. Ekipa, ki ostaja že več let nespremenjena (Jani Kocmur, Petra Suhoveršnik, Domen Šega, Andreja Merše, Jan Dobre) in skoraj vedno doseže odličen rezultat, se tokrat lahko pohvali z 2. mestom v kategoriji PP. Na cilj so prispeli utrujeni, a zadovoljni, ker so uspeli najti prav vse točke orientacije, opozarjajo pa tudi, da so bile nekatere točke narobe vrisane na zemljevid in zato najdejo tudi kakšno kritično besedo za organizatorje. V skupnem seštevku so dosegli 802 točki, kar je 172 manj od prvouvrščene ekipe Berta iz Breznice in 133 več od tretjeuvrščenih iz Ljubljane 2.

Štrudli za po peš pa še zdaleč niso bili edina ekipa, ki je iz našega stega tekmovala na Jakcu. Odlično osmo mesto so v kategoriji IV dosegle tudi Zelene kosilnice, ki so z 298 točkami za prvouvrščenimi Pasta Basta iz Krškega zaostali za 205 točk, našli pa so 6 od osmih točk. V kategoriji PP pa je tekmovala tudi ekipa Kazuarji, ki se je s 361 točkami uvrstila na 12. mesto v svoji kategoriji. Nekaj naših skavtov je tekmovalo v drugih mešanih ekipah, s katehezo na Jakcu pa se je prvič izkazal tudi naš duhovni asistent in Balu Primož Jakop.

Vsem tekmovalcem čestitamo.

Foto: Rok Rakun (SkavtNET)