LMB 2020 Informacije

Med nami je spet Luč miru iz Betlehema. Ta plamen je bil prižgan v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu in je preko Dunaja pripotoval tudi k nam v Slovenijo, kamor smo ga že 30. leto zapored prinesli skavti. Plamen pa s seboj prinaša sporočilo,...

Naprej
Nazaj
Emonada
taborPP2014
SKVO
0 rutke
obljube2016
taborNOPP2014
zimovanjeIV2013
taborIV2016-2
taborIV2016
taborIV2014

LMB 2020 Informacije

Med nami je spet Luč miru iz Betlehema. Ta plamen je bil prižgan v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu in je preko Dunaja pripotoval tudi k nam v Slovenijo, kamor smo ga že 30. leto zapored prinesli skavti. Plamen pa s seboj prinaša sporočilo, ki je letos v množini; “Prižgimo bližino”. Poslanica nas zbližuje in opozarja, da je mir nekaj, za kar si moramo prizadevati in se truditi, mogoče še toliko bolj v teh v zahtevnih časih kot je današnji. 

Letos deljenje plamena poteka malenkost drugače kot pretekla leta. Sveče bodo tudi letos na voljo pri vhodu v cerkev, od koder boste plamen širili sami. Župnije, kamor smo prinesli plamen so; Dravlje, Podutik, Šiška, Koseze, Šentvid, Vodice, Šinkov turn in Skaručna. Sveče so na voljo v župnijah Šiška, Dravlje, Šentvid, Vodice, Šinkov turn in Skaručna, drugje pa si sveče zagotovite sami.

 

Lepo ste povabljeni, da na enega izmed načinov prižgete svojo svečo z betlehemskim plamenom ter plamen vzdržujete do božiča, ko pride med nas prava luč. Do takrat pa naj nas ta plamenček vabi, da pripravimo pot za novorojenega odrešenika. Bistvo ni sveča, temveč plamen, ki gori na njej, in je isti po vsej Sloveniji in vsej Evropi. S prostovoljnim prispevkom pomagate pri dobrodelni akciji.

 

Zbrani prispevki bodo letos namenjeni trem organizacijam: Lunini vili za pomoč otrokom s travmami, Libanonski skavtski organizaciji, ki se trudi nuditi pomoč vsem, ki jo potrebujejo in Skladu Sv. Lucije, ki je namenjen zdravstveni in socialni pomoči članov skavtske organizacije. Del zbranih prispevkov pa gre za delovanje našega draveljskega skavtskega stega.

Plamen luči miru in sveče bodo v cerkvi do božiča.

 

Poslanica LMB 2020

Naš svet je povsem isti kot včeraj, ta čas je le pokazal, kakšen je v resnici. Daleč smo si, že dolgo, in si od strahu ne upamo priti bližje. Zato vam prinašamo luč, saj je luč tista, ki ogreje, tista, ki pomiri, tista, ki nas drug drugemu približa. Ko namreč v temi nekomu osvetli obraz, ta ni več strah, ampak človek. Zato vam prinašamo Luč, ki se je v božiču spustila med nas. To je naš korak bližje vam v teh mrzlih časih. Želimo vam dati to Luč, želimo vam biti ljudje. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej. Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Ljubezen je iznajdljiva in bo našla pot. Prižgimo luč. Obdržimo bližino!

 

Lep pozdrav,

skavtski trop za Luč miru iz Betlehema 2020